Onderweg naar Snowworld Zoetermeer, 3 keer verdwaald en via allerlei omleidingen dan toch aangekomen! De introdag van Snowlife. Zin in! Toen ik binnenkwam bij Snowworld heb ik meteen snel een kaartje gekocht voor de skihal, 2 uurtjes. Hartstikke leuk. Ik had via de mail al duidelijk te horen gekregen waar en hoe laat we moesten zijn dus ik liep naar de zaal waar iedereen zich aan het verzamelen was. Kopje koffie, kopje thee stond klaar. Ik kwam alleen aan maar dat was na 5 minuten al niet meer zo, je raakt zo snel aan de praat met anderen en dat is echt fijn. Iedereen is zo lekker spontaan en gezellig.

De dag begon met een presentatie van Yuri, van te voren had ik een aantal vragen (mijn ouders ook) maar deze werden gedurende de presentatie al bijna allemaal beantwoord! De presentatie is heel duidelijk en er zijn momenten om vragen te stellen. Na deze presentatie begon de Duitse “opfris-les”, ik zat met 5 meiden aan een tafel en keken elkaar allemaal aan van: oh god, hier gaan we. Maar het viel gelukkig mee en was leuk om weer eens Duits te praten en je merkt meteen dat je wel meer weet dan dat je denkt! 

Het was de bedoeling om in 2-tallen wat Duitse situaties na te spelen en dan moesten er 2 mensen naar voren komen en dit voor doen voor de hele groep. Helaas was daar geen tijd voor, zo jammer.. Haha 

Na de Duitse les (vloog voorbij trouwens, de hele dag ging super snel) gingen we lunchen met z’n allen. In de rij bij de broodjes spreek je weer nieuwe mensen, met wie je dan gaat eten en praten en lachen en heel leuk allemaal! 

Daarna naar de skihal, ons omkleden en gaan. PAS OP, SKIHAL IS VEEL KOUDER DAN IK DACHT! Ik had me iets te optimistisch aangekleed, spijt van! 

Het was super leuk, we zaten met zn 8en in een groepje bij Alex, die vorig jaar snowboard/ski-leraar is geweest. Hij vertelde veel eigen ervaringen en met hem gingen we oefeningen doen die je op de piste met die kleintjes ook moet doen. 

Ik ben een snowboarder, dus het was voor mij wel even spannend om op de ski’s te zijn. Had gedacht dat ik minimaal 7 keer zou vallen maar dat is dus niet gebeurd! Trots! Het is wel gek om ineens te skiën maar ook weer heel tof. 

Na het skiën gingen we met zn alle nog wat drinken in de “apresski”zaal, waar je ook weer allerlei anderen sprak. Super grappig was dat ik nu al 5 mensen heb gezien en gesproken waarmee ik deze winter in de skischool ga werken! Echt leuk vast om een idee te hebben met wie je gaat werken aankomend seizoen. 

Ik vond de introdag heel erg leuk en ook heel erg handig! Als je vragen niet beantwoord zijn, is er ook nog genoeg tijd om ze op een ander moment te stellen aan of Monique, of Yuri of 1 van de oud-skileraren! 

Een hele leuk dag en nu nog meer zin gekregen in deze winter! Kan niet wachten tot ik in Oostenrijk ben!! 

 

Skiinstructeur Oostenrijk

Previous reading
Introdag: begin van het skileraren-avontuur!
Next reading
10 survival tips voor je eerste kidsgroep