Lorena’s Introdag ervaring

Skileraar worden - introdagHet is moeilijk om in een paar woorden te vertellen wat ik op de introdag heb geleerd, want het was heel veel! Vooral wat er van je verwacht wordt als skileraar. En daarin hoe je leerlingen mee kan nemen in het vertrouwd raken met skiën. Het leuke aan deze dag is dat je andere (gelijkgestemden) ontmoet met dezelfde wintersportpassie. En heel fijn om een goed idee te krijgen van de opleiding. Daarnaast was het een heel ontspannen dag! Ik raad het iedereen aan om naar de introdag te gaan en ik zie geen reden om niet te gaan!

Lorena’s tip van de dag: Veel plezier maken met je groep!

Groetjes, Lorena Zinkhann

Simon’s Introdag ervaring

Tijdens Snowlife’s introdag  heb ik vooral geleerd hoe je het beste les kunt geven en wat hierbij handig is. Daarnaast ga je weer terug naar het basis skiën, wat even wennen is en dus goed om alvast te leren voordat je aan de opleiding begint. We hebben ook kort de examenonderdelen geoefend waaronder de korte snelle bochten, dit vind ik zelf het leukste onderdeel van de dag! Snel van links naar rechts met je skis. Kort samengevat vond ik de introdag een super dag en raad ik iedereen aan om een kijkje te komen neem en het zelf te ervaren!

Simon’s tip van de dag: Zorg dat je de lesgeef dag altijd goed begint met een goede opwarming!

Groetjes, Simon Egtberts

Skileraar worden - introdag

Lieke’s Introdag ervaring

De introdag is vooral heel gezellig en je komt precies te weten hoe de opleiding en het seizoen er uit komen te zien! Tijdens deze dag heb ik de basistechnieken opnieuw geleerd en daarbij bijvoorbeeld de juiste houding en bewegingen bij de pizzapunt. De leukste oefening vond ik de snelle bochten parallel en het skiën zelf natuurlijk!

Lieke’s tip van de dag: Heel erg overdreven de oefeningen nadoen/voordoen ook al voelt het soms onnatuurlijk!

Groetjes, Lieke van den Winkel

Eva’s Introdag ervaring

Ik kan iedereen aanraden om naar de introdag te komen, het is een hele fijne manier om kennis te maken met andere toekomstige skileraren en om te kijken wat voor niveau je nodig hebt voor de opleiding. Maar ook over het skileraren Duits . Daarnaast heb ik verschillende soorten oefeningen geleerd, die het makkelijker maken om een goede houding aan te nemen. Zo weet ik waar ik op moet letten tijdens de opleiding. Het was echt een leuke dag!

Eva’s tip van de dag: Maak plezier, je deelt allemaal dezelfde passie, ik heb door de introdag al vrienden voor het leven!

Groetjes, Eva Pijnappel

skileraar worden - introdag

Nicole’s Introdag ervaring

Doen, Doen, Doen! Pak die kans, want dit wil toch iedereen?! Een seizoen in de bergen, sneeuw en skiën/snowboarden. Ik kwam voor beide sporten, want ik snowboard én ski. Snowboarden staat bij mij wel op nummer 1, maar tijdens de introdag werd ik er stiekem weer aan herinnerd hoe leuk skiën ook alweer is. Ik heb zoveel geleerd tijdens deze dag. Ook dat ik nog aan mijn Duits moet werken en aan het skiën voordat ik aan de opleiding begin, zodat mijn slagingskansen groter zijn. Je legt op zo’n dag snel contacten waardoor het een super gezellige dag wordt en je veel zin in het seizoen krijgt!

Nicole’s tip van de dag: Denk eraan hoe je je ski’s moet vasthouden wanneer je een skileraar bent en hiermee loopt ;).

Groetjes, Nicole Koning ter Heege

Joep’s Introdag ervaring

Bij mij heeft de introdag me ook vooral realistisch gemaakt. Ik dacht dat ik altijd goed kon skiën, maar als je na jaren weer terug naar de basis gaat is het toch best lastig! Deze dag laat zien dat skiles geven lastiger is dan je denkt, maar ook dat het nóg leuker is dan je denkt! Het is informatief maar daagt je dus ook uit. Ik, en vele anderen zoals ik, gaan natuurlijk op wintersport voor twee redenen: 1. Skiën en 2. Après-skiën. Deze twee punten zitten ook in de introdag! Lekker knallen op de piste én daarna 1 of 2 biertjes met opleidingsgenoten.

Joep’s tip van de dag: Doe alles lekker rustig aan! De kinderen moeten je bij kunnen houden.

Groetjes, Joep de Geest

introdag skileraar worden

Previous reading
Hoe word ik een rijke skileraar?
Next reading
5 redenen waarom je in Serfaus een top seizoen gaat beleven!