Herfstvakantie, nog 5 weken…
Met nog 5 weken te gaan vond ik het tijd om vast na te denken over de voorbereiding op mijn avontuur. Wat moet ik nog regelen voor ik vertrek? Wat neem ik mee? Wat heb ik nog nodig? En het belangrijkste: hoe ga ik alles vervoeren?!? Een paar maanden Oostenrijk is niet 123 inpakken, wegwezen en klaar. Nee, het gedeelte inpakken is zeker  hogere wiskunde. Want hoe neem je in hemelsnaam mee wat je allemaal mee moet nemen? Ski’s, skischoenen, stokken, een helm, skikleding, gewone kleding, toiletspullen en al het andere wat je in 4 maanden een keer nodig hebt moet allemaal ingepakt worden. Oh, en niet onbelangrijk: ik moet het in m’n eentje kunnen dragen zonder daar blijvend rugletsel aan over te houden, haha.

Gelukkig organiseerde Snowlife een inkoopevent in de Wim Jaquet Intersport waardoor ik met een leuke korting mijn leven als pakezel wat gemakkelijker kon maken. Naast wat mooie skikleding heb ik een tas gekocht waarin ik in ieder geval mijn skischoenen kwijt kan en zelfs ruimte overhoud voor andere dingen. En het mooiste: de tas is voorzien van rolletjes, happy me! Met behulp van de inpaklijst uit het handboek sprokkel ik geleidelijk aan alles bij elkaar wat ik nodig heb en kan ik niet wachten om het echt in te gaan pakken, hihi.

Nog 3 weken…
Wat in het begin van het jaar nog zo lang leek te gaan duren, gaat nu toch wel snel voorbij. Ik weet nog dat Monique mij ergens in maart mailde dat ik aangenomen was bij de Skischule Sport Klaus in Mühlbach en dat ik dacht: OMG, het duurt nog zo lang voordat het 30 november is! En nu is het EINDELIJK zover! (Oke, nouja, bijna dan).
Wat betreft de voorbereiding loopt alles een beetje door elkaar heen. Ik ben nog druk bezig met het afronden en inleveren van mijn afstudeerscriptie (waarna ik in spanning mag afwachten op een goed cijfer ;), en kom ik steeds dichter bij mijn avontuur. De afgelopen dagen ben ik aan verschillende groepsapps toegevoegd voor in Oostenrijk, heb ik al contact gehad met de skischool en ben ik een goede verzekering aan het regelen voor als ik straks aan het werk ben. Daarnaast sta ik tijdens het tandenpoetsen vaak afwisselend op een been om vast te werken aan mijn evenwicht en de spieren in mijn enkels en overhoor mezelf geregeld op WRTS om de belangrijkste Deutsche woorden en zinnen te leren 🙂 Wie toll!

Verder had ik afgelopen week een bijeenkomst in Amsterdam bij I love Skiing / Skiinformatie / Snowplaza op kantoor. Supercool, de oprichters van deze social media platforms en sites zijn zelf gepassioneerde wintersporters die in samenwerking met Snowlife voor mooie beelden gaan zorgen uit de Alpen. En daarvoor hebben ze in veel skigebieden I love Skiiing teamrijders gevraagd om die mooie beelden te verzamelen, en ik mag vanuit Mühlbach gaan zorgen voor die content, TOF!

Nog 2 weken…
Over twee weken vertrek ik met de bus naar Kaprun voor de anwärter opleiding! Inmiddels heb ik mijn scriptie de deur uit gedaan en heb ik nu echt (nog meer dan eerst) het gevoel dat ik bijna ga vertrekken 🙂 spannend! Maar ik heb er ontzettend veel zin in, eigenlijk duren me die twee weken nog twee weken te lang, want op de app komen er regelmatig mooie beelden uit de sneeuw binnen die simpelweg jaloersmakend zijn! Via de appgroep van de skischool waar ik ga werken heb ik voor de reis van Groningen naar de opstapplaats van de bus in Amsterdam al een reismaatje gevonden, samen zullen we het vast goed doen als pakezels. Twee paar ski’s en bagage voor 4 maanden, het is het allemaal zeker waard voor een mooi seizoen in de sneeuw!

De volgende blog die ik ga schrijven zal in Oostenrijk zijn, ik houd jullie op de hoogte van alle hoogtepunten van de opleiding!

Liefs,
Juf Zhulya

P.s. Wil je Juf Zhulya het aankomende seizoen volgen? Kijk dan op: https://jufzhulya.wordpress.com/

Previous reading
Welke kwaliteiten moet een (kinder-)skileraar hebben?
Next reading
Het trainingsweekend: van de zon naar de sneeuw!