Gelände, Siegerehrung, Mittellage und Alpine Fahrverhalten. Als er één woord tussenzit wat je onbekend voorkomt, is het misschien toch een goed idee om de cursus Duits te volgen. Niet alleen was het supergezellig, ik ken nu ook de belangrijkste termen al die tijdens de Anwärter behandeld zullen worden.

Zoals je in mijn vorige blog hebt gelezen, heb ik gekozen voor het opleidingspakket waar het trainingsweekend en de Duits cursus bij zat. Tijdens het trainingsweekend heb ik geoefend met de techniek van het skiën, maar we zijn ook platgegooid met allerlei termen die je tegen komt tijdens de opleiding. Hier is tijdens de avondcursus Duits meer aandacht aan besteed en nu snap ik precies wat ze met welke term bedoelen.

Donderdag 2 november vertrok ik op tijd richting Utrecht, waar in het vergadercentrum Vredenburg de Duitse cursus gegeven wordt. Mijn tip is om wel echt goed op tijd te vertrekken van huis, want het is in het centrum van Utrecht best wel druk. Onderweg vanaf de parkeergarage kwam ik Monique al tegen, dus ik kon gelijk meelopen. Scheelde mij weer zoeken!

Tijdens de introductie is er verteld wat we zouden gaan doen en wat we konden verwachten van de twee avonden. Iedereen kreeg een eigen cursusboekje, waarin de belangrijkste stof staat die tijdens de theorie van de Anwärter ook besproken wordt. Daarna begonnen we met het opstellen van leerdoelen, je zit daar tenslotte om iets te leren! Naast het bespreken van de theorie uit het boekje, waarbij we elke zin bijna letterlijk vertaald hebben om het goed te begrijpen, hebben we ook middels verschillende spellen en groepsoefeningen geoefend met Duits.

Voor de tweede les, de week erna, moesten we een skiles voorbereiden. Dit is ook een examenonderdeel van de Anwärter opleiding en straks tijdens het lesgeven zal je het dagelijks moeten doen 😉  Samen met Ewout, m’n buddy, wat het aan ons de taak om de ‘Pflug’ uit te leggen. Heel apart om te doen uiteraard, want ja je staat niet op ski’s terwijl je wel oefeningen voor moet doen die je normaal op ski’s doet. Dit maakte het erg leuk en we hebben ontzettend hard gelachen met z’n allen!

We hebben de cursus afgesloten op dezelfde manier als dat je dat met je skiklasje aan het einde van de week zou doen, namelijk met een oorkonde! Het was ontzettend leerzaam, wederom heb ik weer mensen leren kennen van de opleiding van 1 december en ik zou het iedereen aanraden, aangezien het zonde zou zijn als je straks niet slaagt omdat je de termen niet precies wist of herkende. Ik ben er klaar voor en heb er heel veel zin in! Aftellen geblazen vanaf nu! Tot in Oostenrijk!

Liefs,

Chantal

 

3 Commentaren

 • Introdag: de ervaringen en tips van de deelnemers | Snowlife,

  […] skileraren en om te kijken wat voor niveau je nodig hebt voor de opleiding. Maar ook over het skileraren Duits . Daarnaast heb ik verschillende soorten oefeningen geleerd, die het makkelijker maken om een goede […]

 • Mijn fantastische seizoen als skileraar in Gerlos! | Snowlife,

  […] nog niet meer dan een enge naam, tegen wie wij Duits zouden moeten spreken. En dit was, ondanks de goede voorbereiding van Snowlife, de grootste uitdaging voor ons. Het was dan ook tot het moment dat Hans daadwerkelijk […]

 • Een dag in het leven van skilerares Maggie | Snowlife,

  […] spullen inpakken, ski’s op je schouder en dan lopen we met alle meiden uit het huis naar de ‘sammelplatz’. Eenmaal daar moeten we alle spullen klaar zetten. Zeilen van de liften af, pionnetjes […]

 • Commentaren voor deze post zijn gesloten.

  Previous reading
  Samenwerking Snowlife-Ready2Skischool
  Next reading
  Introdag: Proef de wintersportsfeer met je nieuwe collega’s