Toen ik me voor de zomervakantie aanmeldde bij Snowlife, leek het nog zo ontzettend ver weg. Maar toen Facebook mij herinnerde aan het event ‘trainingsweekend Snowlife’ wist ik dat het bijna zover was: mijn avontuur gaat beginnen! Het trainingsweekend is veel meer dan het oefenen van ski-technieken alleen. Bij de voorbereiding op mijn skilerarenseizoen had dit trainingsweekend daarom ook niet mogen ontbreken en hieronder lees je waarom!

Even kort voorstellen, ik ben Chantal, 21 jaar oud en net afgestudeerd bachelor. Ik ski al zolang ik me kan herinneren ieder jaar en ook zomers begeef ik me in de bergen. Het worden van skileraar is voor mij de perfecte invulling van mijn tussenjaar. Ik ben graag buiten, sport graag en training geven aan kinderen is echt mijn ding.

Ondanks mijn ski-ervaringen heb ik toch gekozen voor het extra trainingsweekend van Snowlife, niet alleen om zo alvast mijn vaardigheden te trainen, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen! Dus zo vertrok ik zaterdagochtend vroeg naar Snowworld Zoetermeer. Wat ik mee nam waren m’n skimateriaal en m’n skiuitrusting. Ik wist van eerdere bezoeken aan Snowworld dat het best wel koud is in de hal, dus mijn tip: kleed je lekker warm aan!

Daar aangekomen werd ik netjes ontvangen en kon ik me gelijk gaan omkleden vertelde Monique van Snowlife. Na een kort gezamenlijk ontvangst waarbij je te horen kreeg in welke groep je was ingedeeld, gingen we direct met onze trainer Diederik de baan op. Wat ik ontzettend leuk en fijn vond, was dat we waren ingedeeld op skigebied. Oftewel, in mijn geval betekende dit ik in de groep zat bij mensen die ook naar Serfaus-Fiss-Ladis gaan. We hebben onderling gelijk nummers uitgewisseld, zodat we contact kunnen houden en elkaar daar kunnen zien.

Zowel zaterdag als zondag zijn we 4 uur per dag actief bezig geweest met het trainen van de 3 examenonderdelen, die in Kaprun tijdens de opleiding getoetst worden. Dit hebben we niet alleen gedaan door de techniek zelf te oefenen, maar ook door het zien van andere oefeningen. Diederik had een set met foto’s waarop verschillende houdingen waren afgebeeld, en aan ons de taak om te vertellen wat er fout was aan de houding.

De training werd gegeven op een manier zoals je dat zelf als skileraar ook zou kunnen aanpakken. Dus naast het opdoen van de techniek, kon je heel veel tips en trucks halen uit de manier waarop Diederik de dag had ingedeeld. Zo deden we opwarmspelletjes, verschillende soorten oefeningen met attributen en hebben we pisteregels en een stukje ‘erste Hilfe’ besproken. Allemaal puntjes die je dan alvast een keer gezien hebt voor tijdens de opleiding, en die je zelf kunt toepassen straks als skileraar.

Tijdens de lunch had je de mogelijkheid om je skitrainer het hemd van het lijf te vragen, en dat hebben we dan ook zeker gedaan. Dit is je moment om al je vragen te stellen, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat je kan verwachten. Daarnaast stelde Diederik vragen aan ons, om ons alert te maken op zaken zoals verzekering, materiaalkeuze, kledingkeuze en natuurlijk wat we kunnen verwachten van de après-ski in het gebied. 😊

Een laatste mooie toevoeging van het weekend was de video-analyse, waarbij we gefilmd werden en welke beoordeeld werden door de skitrainers van het Salzburgerverband. Zij waren speciaal vanuit Oostenrijk overkomen om te kijken hoe het ging en om ons een nog beter idee te geven van wat we kunnen verwachten. Ook namen ze een stukje van de training over, zodat we konden ervaren hoe het is om in het Duits les te krijgen. Ikzelf vond het ontzettend leuk en leerzaam!

Het weekend werd traditioneel afgesloten in de Après-Ski, want tja, dat gedeelte hoort er toch echt bij als je kiest voor het skilerarenleven in Oostenrijk! Ik kijk terug op een ontzettend gaaf, leerzaam, leuk en gezellig weekend, waarin ik reisgenoten heb ontmoet, kennis heb opgedaan, mijn vaardigheden heb getraind en ik alvast een beetje in de sfeer ben gekomen van mijn skilerarenleven wat op 1 december van start gaat. Het is de manier om je avontuur te laten beginnen! Tot snel!

Liefs,
Chantal

P.s. Ik tel al af tot de opleiding, wil je met me meekijken dan kun je me ook volgen op mijn eigen blogpagina.

Previous reading
Introdag: Proef de wintersportsfeer met je nieuwe collega’s
Next reading
De leukste kinderuitspraken!