Nu denk je misschien dat ik ga zeggen dat je retegoed moet kunnen skiën: poederskiën, buckelen, back-flips, alles! En ja natuurlijk moet je goed kunnen skiën, want anders kan je het iemand anders niet leren. Maar vergeet het poederen, buckelen en de back-flips, want die behoren niet tot de basisvaardigheden van een skileraar.

Maar wat dan wel?

1. Binnen no-time 10 nieuwe namen kennen (en de bijbehorende hoofdjes)
En dat dan iedere week opnieuw!

2. Pizzapunt skiën
Vergeet dat poederen en buckelen. Je moet perfect in een pizzapunt kunnen skiën. En bij een technisch goede pizzapunt komt meer kijken dan je misschien in eerste instantie denkt.

3. 10 paar ski’s kunnen dragen!
En dan ook nog je eigen lange, zware ski’s mee kunnen nemen. Je voelt je af en toe net een pakezel/jongleur!

4. Fantasie voor 10 hebben!
Eerlijk is eerlijk, de lessen zijn ook echt leuker als je er lekker op los kan fantaseren. Sommige kinderen hebben zelf een levendige fantasie en zij kunnen je helpen met input, maar meestal moet de sfeer eerst nog even gezet worden, dus zorg dat je een uitgebreid assortiment aan leuke oefeningen in je hoofd hebt.

5. 10 borden tegelijk serveren
Als je koters gezellig blijven lunchen, moet jij ze voorzien van eten. Als je geluk hebt komt de ober de borden brengen, anders mag je zelf laten zien wat je kan. En vergeet niet dat er daarna nog 10 schnitzels gesneden moeten worden.

6. Troosten en snottebellen afvegen
Tja, het hoort erbij. Als kids vallen of als papa en mama weggaan dan willen er wel eens wat traantjes vloeien. Dat gaat vaak gepaard met dikke tranen en van die lekkere snottebellen.

7. Grapjes maken in 3 talen
Je moet als skileraar kunnen lesgeven in het Nederlands, Engels en Duits. Als je ‘geluk’ hebt heb je alle talen in één groepje en kun je dus alles 3 keer uitleggen. Dat kost vooral energie. Maar het moeilijkste is nog om grapjes te maken in 3 talen!

Beschik jij over deze kwaliteiten of zou jij je graag in deze kwaliteiten willen ontwikkelen? Dan is het beroep van skileraar écht iets voor jou!  Kijk dan hier voor meer info over de opleiding tot skileraar of de cursusdag kinderbegeleidster.

PS: Dit alles natuurlijk met een dikke vette knipoog! Het beroep van skileraar is namelijk echt Fantastisch!

Previous reading
Opleiding: Hoe ziet de skilerarenopleiding er uit?
Next reading
Inpakken en wegwezen! Wat moet je meenemen?