Snowlife is dit jaar een samenwerking gestart met Daniela Reuter van Ready2Skischool. De van origine Duitse Daniela heeft Ready2Skischool zelf opgericht en ze geeft daarmee incompany-trainingen voor Oostenrijkse skischolen. Zelf heeft ze jaren ervaring opgedaan bij Skischule Bogeï in Filzmoos en woont daar ook nog steeds. In haar studententijd heeft ze een half jaar in Utrecht gestudeerd en daar heeft ze ook goed Nederlands leren spreken. Iets wat natuurlijk goed van pas komt in de skilerarenwereld!

Met haar bedrijf geeft ze veel verschillende trainingen, zoals omgaan met klachten, taaltrainingen, teambuilding en nog veel meer. De kracht van Daniela is ‘learning by doing’. Je zal haar nooit betrappen op een saaie powerpoint-presentatie! Dat leidt alleen maar af van de spreker. In plaats daarvan werkt ze alleen met een flipchart en veel interactieve oefeningen.

Daniela heeft ons geholpen bij het verbeteren van de Duitse taaltraining en de theorieles tijdens het trainingsweekend. We hebben een aantal nieuwe oefeningen toegevoegd waarmee we denken dat Snowlife-skileraren nog beter voorbereid zijn op het werken in Oostenrijk.

Een ander idee uit de koker van Daniela is de Skilehrer-Community op Facebook. In deze community kunnen skileraren uit verschillende skigebieden met elkaar in contact komen. Er worden aanbiedingen, voorbereidingstips voor het seizoen en handige oefeningen gedeeld. Voor en door skileraren. Als je ooit vastloopt met lesgeven of wilt sparren met andere over een uitdagende gast, dan kun je hier een oproepje plaatsen.

Wellicht dat een aantal skileraren haar ook weer gaan tegenkomen tijdens het winterseizoen met een van de incompany-trainingen!

Previous reading
10 Meest gevraagde vragen aan jou als skileraar
Next reading
Duits steuntje in de rug