Het aftellen is voor mij begonnen!

Na een zomer lang op de broodafdeling van de plaatselijke supermarkt gestreden te hebben, kan mijn avontuur bijna beginnen! Nog een dagje wachten en dan zal de Anwärter opleiding voor mij van start gaan en zal ik deze winter hopelijk elke dag op de latten staan. Dit skiseizoen ben ik namelijk in Flachau te vinden.
De nodige voorbereidingen zijn al getroffen. Introdag Snowlife bijgewoond, ski’s zijn aangeschaft, schoenen staan klaar en de skikleding ligt te wachten in de kast. Klaar om te gaan, toch? Ik vergat bijna het belangrijkste, want je kunt natuurlijk niet vertrekken zonder afscheid te nemen van je vrienden en familie die in Nederland achterblijven. Bij deze, een paar tips en tricks om het leukste afscheidsfeest te geven, in de vorm van Après-ski!

Après-ski Bord

Voorbereiden op de Après-ski:

Een stereotype skileraar staat elke dag te hossen in de Après-ski. Ken jij alle liedjes al uit je hoofd? Zijn je dansmoves goed genoeg om indruk te maken op andere wintersportgasten en hoe ga je om met de hoge prijzen in de Après-ski? Een leuk thema voor een afscheidsfeest kan de Après-ski zijn. Zet de biertjes maar koud en de schnapps maar klaar, een Goulashsuppe en Bratwurst om het feest compleet te maken. Het enige wat nog rest is een spotifylijst met de beste Après-ski muziek en natuurlijk een goed gezelschap. Gebruik dit feestje als een laatste redmiddel om je financiering rond te krijgen ;).

Après-ski kosten

Partying on a budget:

Het leven van een skileraar is niet goedkoop, denk maar eens aan de spullen die je moet aanschaffen en biertjes die je moet betalen. Een paar ski’s, schoenen en stokken…. Een rib uit je lijf! Om de kosten niet uit de pan te laten rijzen, kun je het feest zo goedkoop mogelijk houden. De aankleding van een Après-ski feest kan je namelijk geheel zelf verzorgen. Zet een aantal skischoenen en wat ski’s voor de deur en de sfeer is al bepaald! Mocht je nou echt creatief bezig zijn (zoals ik 😉 ) kom je met karton, nepsneeuw van de action en een beetje geduld al heel ver.

Enjoy!

Een afscheidsfeestje en de voorbereidingen zijn leuk maar het belangrijkste is dat je geniet met familie en vrienden. (En dat je een paar leuke foto’s eraan overhoudt!)

Liebe Grübe,
Merel

Après-ski Foto's

Previous reading
Skileraar worden: het behalen van de Anwärter
Next reading
Terugblik op een seizoen skiles geven: is dit wat voor jou?