Iedere maand beantwoorden we een veelgestelde vraag. Deze maand: Kan ik zelf een skigebied uitkiezen om in les te geven?

Voordat je naar Oostenrijk gaat om de opleiding te volgen ligt het skigebied en de skischool waar je gaat werken al vast. Zo wordt voorkomen dat je wel een diploma hebt, maar geen baan. 

Het antwoord op de vraag ‘Kan ik zelf een skigebied uitkiezen’ is JA. Het is natuurlijk fijn om van te voren al wat te weten over het skigebied waar je les gaat geven. Sommige hebben een voorkeur voor een skigebied waar ze al ooit geweest zijn, andere kiezen juist voor iets nieuws. Hoe dan ook, je mag altijd een voorkeur doorgeven voor een skigebied. In het aanmeldformulier vragen wij om je eerste en tweede keuze.

Word ik daar dan ook altijd automatisch geplaatst?
Hier is het antwoord helaas nee op. In 90% van de gevallen plaatsen we een skileraar in het gebied van zijn/haar voorkeur, maar in enkele gevallen niet. Het kan namelijk zo zijn dat de skischool of het skigebied van je voorkeur al gevuld is. Als je een specifieke voorkeur hebt adviseren we je daarom altijd om je rond de zomer aan te melden.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat bepaalde skischolen alleen leraren aannemen die ouder zijn dan bijvoorbeeld 23 jaar, die vloeiend Duits spreken of die een opleiding tot ski én snowboardleraar hebben. Iedere skischool heeft zo zijn eigen wensen en daar moet je wel bijpassen.

Hoe kies ik een skigebied?
Wij vragen altijd of iemand graag in een groot of klein dorp wil werken. In een groot dorp is wat meer variatie in wat je buiten het skiën kunt doen. In kleinere dorpen is het een stuk persoonlijker. Je krijgt dan vaak ook meer begeleiding als skileraar, wat natuurlijk fijn is als je jezelf verder wilt ontwikkelen.
Er zijn ook leraren die heel graag een funpark in de buurt hebben of leraren die graag niet in een gebied zitten met veel Nederlanders. Ieder heeft zo zijn eigen wensen.
Wat je ook kiest; groot of klein – veel Nederlanders of veel Duitsers – dorp of stad, je moet er toch zelf een leuke tijd van maken. Eigenlijk is sneeuw het enige belangrijke wat we allemaal willen.

Als je wat meer over de skigebieden in het Salzburgerland wilt weten kun je bijvoorbeeld meer informatie opzoeken op www.snowplaza.nl.

Zelf kennen we de skigebieden en skischolen ook heel goed. Als je graag eens met ons zou willen sparren over welke skigebieden bij jou passen dan kun je altijd contact met ons opnemen (073-8795796 / info@snowlife.nl)

Bramberg
Foto: skileraren in Bramberg. Waar je ook heen gaat, je moet het zelf leuk maken. In Bramberg zijn de skileraren één grote vriendengroep, ongeacht voor welke skischool ze werken.

 

2 Commentaren

 • Mijn fantastische seizoen als skileraar in Gerlos! | Snowlife,

  […] ging werken voor een kleine skischool waar het skilerarenhuis in het dorpje Neukirchen lag. Dit ligt ongeveer een half uur van Gerlos […]

 • Terugblik op een seizoen skiles geven: is dit wat voor jou? | Snowlife,

  […] hebt om zelf het gebied te verkennen en er dagjes op uit te gaan. Het hangt natuurlijk ook af van welk skigebied je kiest. In sommige gebieden is altijd wat te doen, ook als het geen kerst- of krokusvakantie is. Ik heb […]

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Previous reading
  Duitse les: Data online en uitgebreid met 3 zelfstudiemodules
  Next reading
  Vlogger Silke: een week met de jongste beginners