FREQUENTLY ASKED QUESTION: Kan ik zelf een skigebied uitkiezen om in les te geven?

Bij Snowlife regelen we naast de opleiding ook je werkplek in Oostenrijk.  Wanneer je je als skileraar in spé aanmeldt voor de Anwärter opleiding kun je een voorkeur voor een skigebied en/of skischool aangeven. Zodra de aanmelding binnen is neemt Snowlife contact met je op en bespreken we samen de eventuele wensen. Aan de hand hiervan gaan we aan de slag en nemen we contact op met een skischool om een baan te regelen. Dit betekent dat het skigebied en de skischool waar je gaat werken al vast liggen voordat je naar Oostenrijk gaat om de opleiding te volgen. Zo wordt voorkomen dat je wel een diploma hebt, maar geen baan en kun je met een gerust hart vertrekken.

Het antwoord is: JA! 

Het antwoord op de vraag ‘Kan ik zelf een skigebied uitkiezen?’ is JA. Het is natuurlijk fijn om van te voren al wat te weten over het skigebied waar je les gaat geven. Sommige hebben een voorkeur voor een skigebied waar ze al ooit geweest zijn, andere kiezen juist voor iets nieuws. Hoe dan ook, je mag altijd een voorkeur doorgeven voor een skigebied. In het aanmeldformulier vragen wij om je eerste en tweede keuze.

Word ik daar dan ook altijd automatisch geplaatst?

In 90% van de gevallen plaatsen we een skileraar in het gebied van zijn/haar voorkeur, maar in enkele gevallen niet. Het kan namelijk zo zijn dat de skischool of het skigebied van je voorkeur al gevuld is.  Er zijn immers maar een beperkt aantal vacatures per skischool beschikbaar. Als je een specifieke voorkeur hebt adviseren we je daarom altijd om je rond de zomer aan te melden. Want hierbij geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt en voor de zomervakantie zijn de eerste skischolen zelfs al gevuld.

Daarnaast heeft een skischool natuurlijk ook voorkeuren of bepaalde eisen. Sommige skischolen nemen alleen skileraren aan ouder dan 21 jaar, die vloeiend Duits spreken of leraren met een opleiding tot snowboard- én skileraar. Bovendien moet een skileraar ook bij de skischool passen. Een skischool beslist uiteindelijk zelf of ze een leraar in dienst nemen of niet.

Doordat Snowlife de skischolen persoonlijk kent kunnen we je helpen een geschikte skischool te vinden, waar je gegarandeerd een geweldige tijd gaat beleven!

Hoe kies ik een skigebied?

De wensen voor het kiezen van een skigebied of skischool lopen uiteen. Wij vragen altijd of iemand graag in een groot of klein dorp wil werken. In een groot dorp is wat meer variatie in wat je buiten het skiën kunt doen. In kleinere dorpen is het een stuk gemoedelijker en persoonlijker. Je krijgt dan vaak ook meer begeleiding als skileraar, wat natuurlijk fijn is als je jezelf verder wilt ontwikkelen.
Er zijn ook leraren die heel graag een funpark in de buurt hebben, Après-ski belangrijk vinden of leraren die graag voor een gebied kiezen waar veel Nederlanders zitten of juist zo min mogelijk Nederlanders. Ieder heeft zo zijn eigen wensen.

Wat je ook kiest; groot of klein – veel Nederlanders of veel Duitsers – dorp of stad, je moet er toch zelf een leuke tijd van maken. Eigenlijk is sneeuw het enige belangrijke wat we allemaal willen! 😉

Kijk op de pagina skigebieden om te kijken in welke skigebieden je kunt gaan werken als skileraar. Als je wat meer over de skigebieden wilt weten kun je bijvoorbeeld meer informatie opzoeken op www.snowplaza.nl.

skigebied

Buddy-systeem

Tijdens het wintersport seizoen gaan we bij Snowlife langs de skischolen om zowel de skileraren te bezoeken tijdens het werk alsmede de skischooleigenaren te spreken. We kennen de skigebieden en skischolen daarom goed en kunnen je bij een geschikte skischool plaatsen. Als je graag eens met ons zou willen sparren over welke skigebieden bij jou passen dan kun je altijd contact met ons opnemen (073-8795796 / info@snowlife.nl).

Daarnaast maakt Snowlife gebruik van het buddy-systeem. Dit houdt in dat je in contact wordt gebracht met een skileraar die in voorgaande jaren bij de skischool heeft gewerkt. Op deze manier kunnen alle vragen gesteld worden aan iemand die het allemaal al heeft meegemaakt. Altijd handig om wat insider-tips te verkrijgen!

Previous reading
5 redenen waarom Flachau het allerleukste skigebied is om les te geven
Next reading
Waarom ik voor Fiss koos als bestemming