In deze blog lees jij 8 tips van onze skileraren over het lesgeven aan kinderen!

1. Zorg voor een goede eerste ontmoeting

Als jij je kindjes voor het eerst ziet, is dat voor jou maar vooral voor hun heel spannend. Wat hierbij belangrijk is, is om even door je knieën te gaan zodat je op de hoogte van het kind komt (Voor een kind ben jij namelijk enorm!). Geef het kind een high five en zeg wat leuks. Zo is voor het kind vaak het ijs gebroken en is het een goede start van een hele leuke week samen.

2. Verzin een groepsnaam en een Yell

Verzin met je groepje een leuke naam, maar vooral een leuke Yell. Er is niks leukers dan in de rij staan bij een lift en met 8 koters jouw zelfverzonnen groepsyell te brullen. Dit vinden ouders leuk om te zien en is hele leuke reclame voor de skischool!

skilerares

3. TELLEN TELLEN TELLEN!

Zorg dat je van het begin tot het einde blijft tellen. Het is erg schrikken om er onder aan de lift achter te komen dat je er 1 mist. Dus bij iedere bocht achterom kijken om te checken of je al je wagonnetjes nog hebt.

4. Benoem de beste skiër tot hulpleraar en zet deze achteraan

Dit klinkt stom, maar het werkt echt! Als je de beste skiër achteraan zet en hem tot hulpleraar benoemd, kan je hem laten roepen als er iemand valt! Voor het kind is dit geweldig, want hij kan aan het eind tegen zijn ouders zeggen dat hij hulpleraar was (€fooi€), en voor jou scheelt het een heel aantal keer de berg oplopen om iemand op te rapen.

5. Laat iedereen plassen tijdens de lunch!

Ook al willen ze niet, ze moeten! Er is niks vervelender dan dat je weer goed en wel onderweg bent en je achter je hoort: Ik moet plassen meester. Oh wacht, er is wel iets ergers om te horen. Namelijk: Meester, ik heb al geplast! Dus, geef je kinderen niet te veel limonade en laat ze allemaal mee gaan naar de wc!

6. Leg alles spelenderwijs uit

Je hoeft bij kinderen niet aan te komen met hele technische verhalen over het belasten van een dalski. Laat de kinderen lekker basketballen tijdens het skiën of skiën als een vliegtuig, dat vinden zij veel leuker.

7. Neem pauzes!

Afhankelijk van de leeftijd van je groepje is het goed om tussendoor pauzes te nemen. Heel even de ski’s uit, even zitten of een spelletje doen. Het is voor kinderen heel wat om 4 uur op een dag op ski’s te staan. En nog een tip in een tip: Neem gummibären mee om deze uit te delen aan de kinderen. (Probeer deze niet al zelf op te eten)

8. Sluit de les af met een herhaling van de dag

Sluit de les altijd af met je groepje. Verzamel ze op of vlak voor de sammelplatz nog 1 x om de dag door te nemen (het liefst in het zicht van de ouders) . Dus vraag aan je groep wat ze allemaal gedaan en geleerd hebben. Mochten ouders dan later aan kinderen vragen wat ze allemaal gedaan hebben, zit het nog vers in het geheugen en kunnen ze er wat over vertellen. Daarnaast laat je ook aan ouders zien dat je de groep onder controle hebt. Dit werkt dan weer voor een mooi fooitje aan het eind van de week 😊.

Previous reading
Als kindercoach aan de slag in Serfaus
Next reading
De ultieme tips voor ski- en snowboardleraren!