Toen ik in december aankwam, lag er helaas nog niet heel veel sneeuw. Gelukkig doordat het gebied in de laatste jaren flink vernieuwd is, waarbij er een aantal nieuwe liften zijn gemaakt en de nieuwste sneeuwkanonnen op de pistes zijn geplaatst, kun je toch al redelijk vroeg in het seizoen skiën.

Ik ben een week voordat ik moet werken in het gebied aangekomen. Deze week gebruik je dan om het gebied te leren kennen. Hierbij moet je denken aan een bezoekje brengen aan de belangrijkste hutten op de berg en de blauwe

‘transportpaden’ verkennen die je met je beginnersgroepen zal nemen. Ook zal je een aantal skitrainingen krijgen van Gerhard of Helmut. Dit doen ze om je nog de laatste dingen bij te spijkeren en ook om te kijken hoe goed jij nou eigenlijk bent. Afhankelijk van je niveau zullen zij jou de rest van het seizoen indelen bij de groepen die het beste bij jou passen. De verschillende niveaus zijn; kindertuin, beginners (volwassenen en kinderen), licht gevorderd en ver gevorderd. Dus goed je best doen, want de hele winter in de kindertuin staan wil je ook niet!!

En dan gaat het seizoen toch echt beginnen en krijg je je eerste groep of privéles. De eerste groep is altijd even wennen maar na dag twee zul je al wel een beetje de smaak te pakken en vanaf daar zal het alleen maar makkelijker gaan.

Je zult wel vaak gehoord hebben dat je als skileraar heel hard werkt, dit is in zekere zin ook wel zo, alleen in Alpendorf werken wij gelukkig net iets minder dan in andere skischolen. Skischool rood-wit-rood staat namelijk ook wel bekent als de sociaalste skischool van heel Salzburgerland. Dit is niet alleen omdat we zo’n hecht en leuk team hebben, maar ook omdat je maar vier uur op een dag hoeft te werken. Waar je bij andere skischolen vaak nog na het lesgeven in de skischool beneden bij de gondel zal moeten helpen in de verhuurwinkel, ben je bij rood-wit-rood gewoon heerlijk om 3 uur klaar en mag je daarna helemaal zelf bedenken wat je gaat doen. Genoeg tijd om te après skiën dus! Zolang je de volgende dag maar weer om half 10 op de berg aanwezig bent.

Skileraar Oostenrijk

Het enige nadeel hieraan is dat je een klein deel van je salaris moet inleveren, dit omdat je met een uurloon werkt in plaats van met een vast contract. Alleen de enige maand dat je daar eigenlijk last van hebt is de eerste. De andere drie werk je toch vrijwel elke dag en dus krijg je uiteindelijk precies hetzelfde en als je het echt goed doet nog wel meer.

Het skilerarenhuis (The red house) is redelijk groot met drie badkamers, een keuken met drie koelkasten en een vriezer, een wasmachine en een droger en zelfs een afwasmachine. Kortom het heeft alles erop en eraan en je zal dit huis dan ook delen met een stuk of 25 andere mensen in het hoogseizoen. Bereid je er dus wel op voor dat je je kamer deelt met andere mensen. Het zou zelfs kunnen dat er volgend jaar nog wat kamers en een badkamer bij komen maar dit weet ik niet zeker.

Dus als je niet persé in het grootste gebied wil werken, of een niet al te Nederlands gebied zodat je daadwerkelijk ook nog eens goed Duits leert praten ook, kom dan naar Alpendorf. Alpendorf is namelijk nog steeds een redelijk groot gebied doordat het grenst aan Flachau. Ook is het uniform heerlijk iconisch rood met wit. En ook met drie kwartier rijden afstand op Salzburg heel simpel bereikbaar met vliegtuig. Verder zou ik nog wel een heel boek kunnen schrijven over wat voor leuke ervaringen je allemaal mee zult maken maar de enige manier om het echt goed te ervaren is om zelf te gaan natuurlijk!

Dus wil jij als koning op de berg leven, en aan het eind van het seizoen met het gevoel naar huis gaan alsof het een vakantie van vier maanden was, kom dan naar Alpendorf. Ik ga zelf aankomend seizoen zeker nog een keer dus hopelijk tot dan!

[codepeople-post-map]

 

Previous reading
Super hecht team in Neukirchen
Next reading
10 Survival tips voor je eerste seizoen!