Waarom ik uiteindelijk voor Neukirchen heb gekozen om een seizoen les te geven? Ik zal jullie  vertellen over mijn ervaring in Neukirchen afgelopen winter.

Neukirchen ideaal voor mij

Toen ik moest uitkiezen waar ik les wilde gaan geven vond ik dat best lastig. Er zijn zoveel verschillende gebieden waaruit je kon kiezen. Maar met een beetje hulp van Monique en Yuri heb ik uiteindelijk een dorp gevonden dat ik leuk vond. Ik was opzoek naar een gezellig Oostenrijks dorpje, niet al te groot, maar wel met een goede Après-ski. Hiermee kwamen we terecht bij Neukirchen.

Ik heb vorig jaar eind november mijn Anwärter gevolgd in Kaprun. Daarna ging ik nog even 2 weekjes naar huis voordat mijn avontuur eindelijk kon gaan beginnen. Op naar Oostenrijk voor 5 maanden!

Anwärter binnen, het avontuur kan beginnen

Eenmaal gearriveerd in Neukirchen, kwam ik aan bij het skilerarenhuis. Dit was al meteen mega gezellig! Super veel leuke mensen en ook het huis zelf was leuk. De eerste week was er tijd om elkaar, de andere skileraren en de baas te leren kennen. We moesten ons skilerarenpak ophalen en kregen uitleg over hoe het een en ander werkt binnen de skischool.

De week daarop ging het lesgeven dan echt beginnen! Ik begon de eerste week op kinderland, wat hartstikke leuk was! Kleine kids die nog nooit een ski hebben gezien, de pizza punt aanleren. Prachtig om de groei van deze kinderen in een week te zien en daar je bijdrage aan geleverd te hebben. Verder in het seizoen heb ik heel veel verschillende soorten groepjes kinderen les gegeven, van kinderland tot kinderen die al van de rode piste kunnen skiën.

Neukirchen

Skigebied Wildkogel Arena

De Wildkogel Arena, waar Neukirchen onder valt, is niet een heel groot gebied, maar dit maakt het juist perfect om les te geven. Het is super overzichtelijk. Er zijn veel blauwe pistes waardoor je makkelijk kunt beginnen met de kinderen die nog nooit hebben geskied. Vanuit daar kunnen ze snel doorgroeien. Het gebied ligt op maar ongeveer een half uurtje rijden van Gerlos en Königsleiten. Op je vrije dagen kun je hier dus gaan skiën, als je meerdere pistekilometers wilt maken.

Staatliche skitraining 

De skischool vond ik een hele gezellige plek om te werken. Het was altijd gezellig met elkaar, zowel tijdens het werken als erbuiten. Naast het lesgeven hadden we elke week een skitraining met het hele team. Het doel hiervan is het niveau van de skileraren te verbeteren. Elke donderdagochtend gingen we dan met skileraren van Staatlich niveau trainen. Dit was echt super leuk en leerzaam!

Wat is skileraren muziek?

Bij al dat skiën hoort natuurlijk wel een goede Après-ski. Ik was dan ook wel vaak met alle andere skileraren te vinden bij de Shirm, Sweinisch of Skihaserl. Dat zijn naar mijn mening de leukste plekken voor de Après-ski. Op maandag is er dan ook altijd skileraren muziek in de Shirm en op dinsdag is dit in de Sweinisch. Skileraren muziek is een bandje van 3 skileraren die samen het hele seizoen elke maandag en dinsdag samen staan te spelen met de leukste Après-ski hits.

Neukirchen
Mijn tip voor Neukirchen: Novum! Dit is echt een super lekker restaurant in het dorp. Niet duur, maar oh zo lekker!

Over afgelopen winter, kan ik eigenlijk wel uren door blijven praten, maar kortom: het was echt geweldig! Ik verheug me al op het nieuwe seizoen sinds het moment dat ik weg ging uit Neukirchen.

Ik wens komende skileraren heel veel plezier tijdens jullie eerste seizoen in Neukirchen! Wellicht kom ik jullie wel tegen!

Liebe Grüsse,
Skilerares Frauke

Wil je ook skileraar worden in Neukirchen?

Heb je vragen aan Frauke over Neukirchen? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Neukirchen

Neukirchen

Neukirchen

Neukirchen

Previous reading
Het trainingsweekend: voorproefje Anwärter met Oostenrijks tintje!
Next reading
Mijn geweldige ervaring als Kindercoach in Serfaus!