Ischgl

1. Het Ibiza van de alpen met sneeuwzekerheid

Toen ik me bij Snowlife aanmeldde en kon invullen waar ik zou willen werken als skilerares, was de keuze snel gemaakt: Ischgl is mijn favoriete wintersport bestemming. Ik kom hier al jaren met mijn ouders en broertjes! Ischgl word ook wel het Ibiza van de alpen genoemd en is dus dé plek voor mij om te gaan werken. Naast ontzettend veel kilometer pistes (238km) en 45 liften, waar je dus genoeg te skiën hebt, genoeg uitdagende pistes hebt en zelfs Zwitserland (Samnaun) kunt aantikken, heb je ook een bruisende après-ski. (Ik zat zelfs 1 keer voor 2 uur met collega’s opgesloten in de après-ski omdat de straten van en naar Ischgl afgesloten werden. Héél vervelend 😉). Daarnaast vliegen sterren met privéjets naar Ischgl om van de sneeuw en het luxe leventje te kunnen genieten. Ieder jaar wordt er een opening en closing concert georganiseerd (Top of the Mountain concert), waarbij grote namen worden ingevlogen om te komen optreden. Dit jaar zijn Helene Fischer en Bastille uitgenodigd 😊. Ischgl is namelijk erg sneeuwzeker en zo wordt het seizoen eind april afgesloten met een feest in de sneeuw!

2. Je ziet de hele wereld voorbij komen

Ischgl is erg internationaal en zo komen er gasten vanuit alle hoeken van de wereld en had ik gasten uit Rusland, Denemarken, Brazilië, Spanje en zelfs Saoedi Arabië was vertegenwoordigd. En nee ik spreek al deze talen niet, maar zo leer je dat je met handen en voeten ver kunt komen 😉 (en Engels en Duits). En dan wordt het switchen naar Nederlands soms zelfs weer lastig. Naast de internationale gasten uit alle hoeken komen er ook zeer veel Nederlanders en kon ik ook vaak in mijn eigen taal lesgeven. In februari had ik een groep met 14 Nederlandse kinderen, dit is natuurlijk erg veel. Ouders vonden het fijn dat hun kind bij een Nederlandse les had. Maar ondanks de grote groep heb ik deze week echt genoten! De kinderen die op een blauwe piste begonnen konden aan het eind van de week zelfs een fantastische tocht naar Zwitserland maken!

3. Ski-enthousiaste kinderen 

In de ‘Dutch week’ (voorjaarsvakantie) was het een aantal dagen behoorlijk koud en werd er gewaarschuwd dat kinderen niet te lang mogen blootstaan aan extreme kou. Maar veel kinderen uit mijn groep hadden hier totaal geen last van! Als we even verplichte extra pauze gingen houden om warme chocolademelk te drinken vroegen ze zelfs of we de pauze niet konden overslaan? Ik heb enorm gelachen en een fantastische tijd met deze kindergroep gehad. En naast een storm en Siberische kou maakt het Kaiserwetter in Ischgl alles weer goed! Al die dagen met een stralende zon, een intens blauwe hemel en optimale sneeuwcondities.

4. Après-skiën in de Pacha

Ook de Nightshows zijn een hoogtepunt voor mij van het gebied! In Ischgl is het een echte happening, waarbij je de echte toppers synchroon ziet skiën. Mijn bijdrage aan de show was 2x in lange bochten parallel naar beneden te skiën met een fakkel of vlag: super gaaf om aan mee te doen! Na de Nightshow was het tijd om te feiern: met al je collega’s de kroeg in en vervolgens eindigen in de Pacha (Jawel, die club uit Ibiza). Ik wist niet wat ik meemaakte daar: een wereldberoemde club in mijn favoriete wintersportdorp. Gegarandeerd een fantastische après-ski.

5. Een super hecht team 

Ischgl is een echte aanrader! Ontzettend leuke skischool met een internationaal en groot team, en ondanks de grootte van het team is het een super hecht team! Er heerst zowel in de skischool als in Ischgl een toffe internationale sfeer. Het gebied is trendy en de faciliteiten zijn fantastisch, want elk jaar wordt er aanzienlijk geïnvesteerd! Een groot voordeel van Ischgl is dat als je naar beneden bent geskied je meteen midden in het dorp terecht komt en de après-ski, supermarkten en winkels allemaal in de buurt zijn.  Ik kan nog wel veel meer over dit fantastische skigebied vertellen, maar dan ben ik morgen nog bezig.

Ik kan iedereen aanraden hier te gaan werken!

Relax if you can!

Schöne Grüße aus Ischgl,
Roos Oldenhof

Previous reading
FAQ: Is mijn skiniveau genoeg voor de opleiding?
Next reading
5 manieren om thuis je Duits te verbeteren