Serfaus

1. Wonen en werken in het mooiste en gaafste skigebied waar je altijd kunt skiën!

Serfaus ligt op 1427m hoogte en daarmee ligt het midden op de berg! Doordat ze het volledige gebied sneeuwzeker hebben gemaakt, kun je het gehele seizoen overal komen! Ook hoef je ‘s middags niet met de lift naar beneden, maar kun je lekker naar beneden skiën, omdat de pistes tot in het dorp lopen. Je woont dan ook letterlijk op de berg, hoe gaaf!  Daarnaast kun je zelf op vrije dagen het hele gebied door skiën en ook naar de andere dorpen Fiss en Ladis toe. En geloof me, je hebt meer nodig dan één vrije dag om alle mooie plekjes te bezoeken!

2. Genieten van de zon en verse sneeuw!

Het gebied staat niet alleen bekend om de strakke pistes, maar ook vanwege het ‘Sonne-plateau’. In dit deel van Oostenrijk blijkt meer zon te schijnen dan in andere delen van Oostenrijk en een groot deel van de pistes ligt dan ook in de zon! Heerlijk relaxed genieten van een biertje in de zon na je skiles op het terras is er dan ook zeker bij!

skileraar in serfaus

3. Super gave skischool die kijkt naar jouw ski-kwaliteiten.

De Skischool in Serfaus is één van de grootste van heel Tirol. Met meer dan 300 leraren in het hoogseizoen skiën er heel wat rode poppetjes over de piste heen, maar ondanks dat je met veel leraren bent, is de band met de  skischool heel persoonlijk! Bij de skischool wordt er niet alleen gekeken naar je diploma, maar er wordt ook gekeken naar wat je kunt. Tijdens de trainingsdagen wordt er gekeken naar wat je kwaliteiten zijn, en daarop wordt je dan ook ingedeeld. Zo heb ik zelf lang niet het hele seizoen in pizzapunt gestaan, maar heb ik ook groepjes gehad waarmee ik lange en korte bochten veel heb afgewisseld en waarmee ik naast blauw, ook veel rode en zwarte pistes heb geskied. Zelf vond ik dat super gaaf, omdat je dan afwisseling hebt tijdens je weken lesgeven en je kunt zelf ook trainen tijdens het lesgeven!

4. Après-ski tot in de late (nacht) uurtjes

Après-ski is in Serfaus altijd mogelijk. Na je skiles is een drankje doen in de Patschi een must! Nadat er een hapje gegeten is kun je het overgrote deel van de leraren vinden in de George, vooral op vrijdag. Dan staat namelijk het weekend voor de deur en kun je op zaterdag uitslapen. Een hele goede reden om dan ook nog even een kijkje te nemen in de Peaks, waar je tot in de late uurtjes door kan! Daarnaast zijn er verschillende terrassen waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten.

5. Nooit meer naar huis willen.

Wanneer je eenmaal in Serfaus bent geweest, wil je zeker terug. Er blijven altijd nog pistes die je nog een keer wilt nemen, ski-routes die je nog niet hebt geprobeerd of juist die ski-tour waar je op je vrije dagen niet aan toe kwam en die je eigenlijk nog wilt doen! Er zijn genoeg redenen om hier nog eens terug te komen, en ik zeg, gewoon doen! Voor mij voelt het hier aan als thuis en het is niet voor niets dat een grote groep leraren hier elk jaar weer terug komt! Een leuk team met vaste leraren is voor mij de reden geweest om het hele seizoen hier te zijn en te blijven, je vormt een hechte groep en maakt samen de mooiste herinneringen!

Mocht je meer willen weten over het seizoen in Serfaus? Kijk dan op mijn blog!

Tot volgend seizoen!

Groetjes,
Chantal

skileraar in Serfaus

Previous reading
Introdag: de ervaringen en tips van de deelnemers
Next reading
FAQ: Is mijn skiniveau genoeg voor de opleiding?