Het moment is daar, de eerste training met onze collega’s van Fürstauer. Afgelopen twee drukke decemberweken hebben we al kennis gemaakt met het lesgeven, maar nu gaat het echt werk beginnen: de skilerarentrainingen.
Iedere dinsdag- en donderdagochtend gaat de Schatberggondel in Saalbach speciaal voor ons een half uur eerder open. Om 8 uur ’s ochtends stappen 20 rode pakken de gondel in op weg naar een perfect geprepareerde 7 kilometerlange zwarte piste.

Net als de hoogte stijgt onze spanning. Dit is het moment dat wij aan onze baas (ook wel kampioen reuze slalom) moeten laten zien wat we in huis hebben. Gelukkig schijnt het ochtendzonnetje op ons gezicht en is het uitzicht adembenemend. Wat een vervelende werkplek hebben wij zeg… Na een korte warming up moeten we eraan geloven: Ski’s anziehen und immer vol gass. De een naar de ander sprint naar beneden in lange bochten. Daar staan we dan, de vijf kersverse Anwärter leraren tussen een groep doorgewinterde fanatiekelingen die duizend meer uren ski-ervaring hebben dan wij. Een groep mensen die leeft voor de sneeuw en zich snel verplaatst naar de gletsjer zodra de vogeltjes beginnen te fluiten in mei. Dat het niveau hoog zou zijn hadden we verwacht, maar zoals dit… Ach, met gezonde spanning presteer je beter, toch?

Pfieuw, we zijn zonder kleerscheuren beneden gekomen. Een akelige stilte en een strenge blik van meneer Fürstauer krijgen we ervoor terug. Met een “niet slecht” springen we al een gat in de lucht. Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is, maar één ding is zeker: van deze groep mensen gaan we enorm veel leren. Na het voor skiën worden we opgedeeld in twee groepen. Wij gaan met onze collega mee die op de planning heeft staan om ons te leren carven. Absoluut geen straf op een nog ganz lege piste. We kunnen concluderen dat we wat maandsalarissen aan nieuw materiaal moeten aanschaffen, maar daarmee gaan we wel super schön de piste af aan het eind van dit seizoen.  En wij maar denken dat we al konden skiën, nee leute, dat leer je pas na een aantal trainingen van Skischule Fürstauer.

Annelotte Borghgraef
Simone Ende
Maurice Geurtsen
Merel van Assem
Floor Vrijenhoek

Skileraren Saalbach

skilerarentraining

Previous reading
10 survival tips voor je eerste kidsgroep
Next reading
Hoe ga je met ouders om?