Ik heb de skileraren in het skigebied Wildkogel Arena bezocht. Bestaande uit de dorpen Bramberg en Neukirchen. Dit gebied wordt steeds populairder bij Nederlanders en daarom zijn er ook steeds meer Nederlandse skileraren.

Het skigebied ligt hoog in een soort kom. Het is een overzichtelijk gebied met 85% blauwe en rode pistes. Ideaal voor het lesgeven, want je kunt al snel met beginners en licht gevorderde het gebied rond.

Lisa geeft les bij ‘de blauwe’ zoals de skileraren het onderling noemen. Bij Schneesportschule Wildkogel. Ze slaapt in Bramberg. Een klein dorp en als het seizoen nog niet begonnen is oogt het angstvallend rustig. Maar zodra het wintersportseizoen start dan is het een fantastische plek! De sfeer in het team is heel hecht en het contact met ‘de rode’ van Skischule Neukirchen-Bramberg is super goed.

Steffanie geeft les bij ‘de rode pakken’. Ze heeft voor dit skigebied gekozen omdat ze hier al jaren komt met haar ouders. Ze heeft de sfeer in het dorp altijd erg leuk gevonden en wilde daarom ook graag hier lesgeven. Het lesgeven zelf bevalt goed! Ze is nu met een groepje kinderen op pad die er zelf ook geen genoeg van kunnen krijgen!

Op de piste en in de Apres-ski heb ik de andere skileraren ook getroffen. De sfeer is hier onderling super goed. De leraren van beide skischolen zijn eigenlijk één groep. Dat zie je niet overal. 😉

Wil je ook als skileraar werken in Bramberg of Neukirchen?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie: info@snowlife.nl / 073-8795796.

Previous reading
Vlog: vrije dag
Next reading
Vlog: tijdens een dagje lesgeven