Hallo allemaal!

Mijn naam is sjoerd. Ik ben 18 jaar oud en heb afgelopen winter de tijd van mijn leven in Oostenrijk gehad!

Snowlife heeft mij gevraagd om jullie de ins en outs van het skigebied ‘Wildkogel Arena’ te vertellen. Ik kan een heel boek schrijven over waarom je überhaupt skileraar moet worden, maar daar ga ik niet eens aan beginnen. Een dikke vette aanrader voor iedereen, punt.

Mijn avontuur begon in december toen ik samen met super toffe mensen in een bus stapte richting Oostenrijk. Na ski trainingen en bijlessen Duits in Nederland hier en daar een paar bekende gezichten. Maar dat mocht de spanning niet drukken.

Na echt een geweldige Anwärter opleiding in Zell am see/Kaprun, zou ik samen met mijn nieuwe vrienden richting Saalbach-Hinterglem verhuizen om daar een seizoentje mee te draaien. In Saalbach heb ik echter alleen maar in de skiverhuur gewerkt, bij gebrek aan voldoende skilessen. Hier was ik niet blij mee want ik kwam tenslotte om te skiën. En niet om alleen maar ski’s te verhuren.

Toen kwam mijn redder in nood om de hoek kijken! Namelijk snowlife. Nadat ik aangeven had dat ik niet tevreden was. Hadden ze binnen een paar dagen een nieuwe skischool voor me gevonden. Skischule Neukirchen. Gelegen in Wildkogel Arena. Wildkogel Arena is een kleinschalig gebied en je kunt van uit de dorpen Neukirchen en Bramberg het skigebied in.

Skileraar Neukirchen

Ik wilde Saalbach eerst niet verlaten want dat is het walhalla van de après-ski. Maar heb toch de keuze gemaakt om te vertrekken. Vanaf het moment dat ik het bureau van de skischool binnen kwam heb ik me thuis gevoeld.
Ik kwam in een heel hecht team van skileraren terecht. Iets wat in Saalbach niet echt aan de orde was. Alles in Neukirchen was zo goed geregeld en voor elkaar. De Schweini’s in Neukirchen waar mijn skileraren collega’s tijdens de skileraren muziek de Schweini’s op z’n kop zette, de fijne sfeer, de prima arbeidsvoorwaarden, ons eigen privé skilerarenhuis, en nogmaals de superleuke hechte skileraren groep die je naar mijn mening alleen bij een kleine skischool vind, hebben mijn seizoen zo leuk gemaakt. Doordat Wildkogel Arena zo kindvriendelijk is, was er bijna iedere week volle bak werk, en in het hoogseizoen zelfs een skileraren tekort. Ook ligt Neukirchen heel dicht bij Zillertall Arena, en er gaan zelfs skibussen die kant op. Dus als je behoefte had aan meer kilometers piste, kon je daar lekker je gang gaan.

Neukirchen; geen après-ski paradijs, maar een superfijne skischool waar ik na 3,5 maand bijna huilend in de auto naar huis stapte.
Zoals het motto van de skischool luidt: ‘Schneesport mit den profis’. Zo is het echt, deze mensen weten (bijna altijd) precies hoe het moet!

[codepeople-post-map]

 

Previous reading
De eerste keer Kids!
Next reading
Kom naar Alpendorf!