Het seizoen van dit jaar is weer afgelopen, waar iedereen ontzettend van baalt, maar een goede reden om dit goed af te sluiten met zijn allen tijdens de skilerarenreünie! Een reünie georganiseerd voor alle Snowlife-leraren van het seizoen 2017-2018. Zodat iedereen zijn/haar Anwärter-maatjes na de winter weer kan zien, om ervaringen te delen van het seizoen, maar vooral om een après-ski te beleven op Nederlandse bodem. Dit mooie feestje bleef niet onopgemerkt en werd zelfs in het Algemeen Dagblad behandeld. 

Lees het artikel hieronder:

FEEST! Skilerarenreünie. De skibrillen en -helmen hebben ze thuis gelaten. Toch lijkt Café Rex in Utrecht even veranderd te zijn in een skihut. Vanaf de straat kun je de Nederlandse meezingers al horen. Skileraren van Snowlife omhelzen elkaar en praten weer even bij, terwijl ze net terug zijn uit Oostenrijk.

Eigenlijk is het helemaal nog niet zo lang geleden dat ze elkaar gezien hebben. Sommigen zijn pas een week of twee in Nederland. ,,Ik ben drie dagen geleden teruggekomen, dus eigenlijk voelt het best gek om nu al op een reünie te zijn”, vertelt Robert (23). Samen met Floris, met wie hij in Oostenrijk een kamer deelde, en Peter zit hij aan de bar. ,,Het is gewoon leuk om even samen een biertje te drinken en alle te gekke herinneringen weer op te halen.” Ze moeten lachen als Robert over zijn mobiele telefoon begint, die na een val in de sneeuw krom stond. ,,Daar had je echt bij moeten zijn!”

Niemand kijkt raar op als Johnny Däpp van Lorenz Büffel uit de boxen schalt. Voor de gelegenheid is er een muzieklijst met après-skinummers opgezet. Esther, Bowien, Lotte en Jasmijn hossen er met zijn vieren op los. ,,Tof om dit nummer weer even te horen, maar ik krijg ook wel heimwee naar de bergen”, vertelt Lotte (19). Samen met Jasmijn verbleef ze in Neukirchen, Bowien en Esther gaven les in Bramberg. ,,Die skigebieden grenzen aan elkaar, dus we zijn het hele seizoen met elkaar opgetrokken. Dat schept wel een band.”
Herinneringen
Alle meiden missen Oostenrijk, maar vooral de schnitzels en shotjes schnaps. ,,Je komt wel 5 kilo zwaarder terug en je gezicht is bruiner dan je nek, dat mis ik dan weer niet”, grapt Esther (17). Ze vindt de reünie vooral fijn om herinneringen te delen die haar andere vrienden niet snappen. ,,Je hebt het toch samen meegemaakt en als ik er dan over vertel, hebben zij er geen beeld bij. Daarom is het lekker om weer even met deze vriendinnen te zijn.”

Het is de tweede keer dat Yuri Bartels de reünie in Utrecht organiseert. ,,Lekker centraal, dus dan komen de meeste mensen wel. Gek is het wel een beetje dat het zo snel na het seizoen, maar het is ook een goede manier om weer aan Nederland te wennen. Met een vleugje Oostenrijk erbij.”

Buiten
“Ik ben echt van die kinderen gaan houden” – Rikke

Rikke (24) en Addik (25) staan in een hoekje na te praten. ,,Après-skiën kunnen ski- en snowboardleraren als de beste. Daar durf ik op te wedden”, vertelt Addik, terwijl hij met zijn glas bier tegen die van Rikke tikt. Hij mist het leven in Oostenrijk al. ,,Daar was ik de hele dag buiten. Daar hou ik van. De hele manier van leven is daar heel chill. Hier is het veel gehaaster.”

Rikke vindt het jammer dat ze nu niet meer lesgeeft aan kinderen. ,,Dat vond ik het allerleukste. Ik ben echt van die kinderen gaan houden. Nu ga ik beginnen aan een vaste baan. Dan wordt het leven wel anders.” Of ze het vanavond laat gaan maken, weet het tweetal nog niet. Rikke: ,,Als we willen, kunnen we nog een extra biertje pakken. We hoeven nu niet meer zo vroeg op de piste te staan.”

Lisa Ruigrok 


Previous reading
De leukste kinderuitspraken 3.0!
Next reading
Lesgeven: Privélessen, Vrije dagen en Snowlife’s Skidag!