Je wens? Skileraar in Canada worden! Canada is een droombestemming voor menigeen! Sneeuw dat bekend staat als ‘Champagne Poeder’ door het hele zachte en de stuivende structuur, de Off-piste Walhalla en de altijd vriendelijke mensen om je heen. Een ideale plek om qua skiën tot je recht te komen en te oefenen met Freeriden, wat niet overal mogelijk is. Martine volgt momenteel de 5-weekse cursus tot skileraar in Canada en geeft 3 redenen waarom jij zeker een keer hierheen wilt.

skileraar in Canada

Extra inzichten en kennis tot skileraar in Canada

De 2e week van de 5-weekse cursus is aangebroken en wat heb ik al veel geleerd! 4 dagen in de week les krijg ik les. De eerste week lag de focus vooral op de back to basics en het bewustzijn van je lichaam. Wat doe je eigenlijk precies met je lichaam als je skiet? Omdat de opleiding 5 weken duurt ligt het tempo niet te hoog en is er veel tijd om te oefenen maar ook om gewoon lekker te skiën met elkaar. Elke week krijg je nieuwe groepen en een nieuwe leraar. De groep bestaat uit ongeveer 75 man. Er zijn 8 Nederlanders, een aantal uit Amerika, Canada en Australië, en het grootste gedeelte komt uit de UK. Zo’n eerste dag is dan weer even wennen en aanpassen, maar uiteindelijk leer je zo wel veel meer. Doordat je nieuwe inzichten, kennis en ervaringen van een andere leraar leert, maar ook van de anderen in je groep. Daarnaast is iedereen open en vriendelijk, wil elkaar beter leren kennen en heeft de instelling er een gezellige tijd met elkaar van te maken.

Bergcultuur apart

Op woensdag, zaterdag en zondag ben je ‘vrij’. Deze dagen kan je de pistes opgaan om zelf te oefenen en te genieten van de immens mooie omgeving of je kiest voor andere activiteiten naast het skiën. Er is namelijk genoeg te doen! De Canadese bergcultuur omvat alles van backcountry toeren tot ijshockey tot schaatsen. Off-snow ervaring en entertainment, leuke funky bars en bingo met super vriendelijke locals om je heen. Op een van mijn vrije dagen heb ik me opgegeven voor de activiteit ‘Lake Skating’. We zijn toen met zo’n 20 man naar een bevroren meer driekwartier verderop gegaan en hebben daar geschaatst. Hier was echt niemand in de omgeving wat absolute rust geeft en een super mooi uitzicht.

skileraar in Canada

Hier konden we meteen een beetje oefenen met ijshockey. Dit is namelijk een groot gebeuren in Canada! We zijn dan ook met de hele groep naar een ijshockey wedstrijd gegaan van de plaatselijke Fernie Ghostriders tegen de Kimberleys (dorpje verderop). Waar bijna het hele dorp aanwezig was.

Alsof dat nog niet genoeg is staat er nog op de planning ‘cross-country skiing’ (langlaufen), snowbiking en catskiën (met een pistenbully/cat naar boven en Off-piste skiën). Dan te bedenken dat dit nog maar een deel is van alle toffe activiteiten die worden georganiseerd.

skileraar in Canada

Canada is een droom! 

Canada is echt onwijs mooi! Ik heb natuurlijk nog maar een heel klein stukje van Canada hier gezien, maar het is gorgeous! De bergen zijn hier iets minder hoog en liggen verder uit elkaar dan ik gewend ben in de Alpen. Het is de thuisbasis van de zachtste sneeuw die er maar bestaat en je kunt echt je all-mountain skiën tot het uiterste brengen met diepe poeder en lawine-gecontroleerde off-piste. Je kan en mag overal skiën binnen de grenzen van het resort! Er is niet echt off-piste/on-piste. Er zijn wel allerlei geprepareerde paden/pistes, maar je kan en mag daar dus ook buiten skiën. Het skigebied is vrij groot, ondanks dat het maar 7 liften heeft.  Daarbij zijn de pistes doordeweeks zo goed als leeg! Geen rijen bij de liften. In het weekend is het ‘druk’, wat nog steeds rustiger is dan in de Alpen op een gemiddelde dag buiten de vakantie. Daarnaast zijn de Canadezen echt de meest vriendelijke mensen die ik ooit ontmoet heb, zo aardig en belangstellend, heel bijzonder!

Skileraar in Canada worden of de cursus volgen? 

Wil jij ook skileraar in Canada worden? Hiervoor heb je een werk visum nodig. Wil je alleen de cursus in Canada volgen maar niet daar werken: dat kan met een toeristenvisum!

Skileraar in Canadaskileraar in Canadaskileraar in Canadaskileraar in Canadaskileraar in Canada

skileraar in Canada

Previous reading
Video: een dag van de Anwärter opleiding
Next reading
Video: bezoekje aan skilerares in Neukirchen