Daar is het dan… de laatste week. De laatste week van mijn avontuur is aangebroken. De laatste keren Oostenrijkse lekkernijen eten, de laatste keren ‘Juf! Ik moet plassen’, de laatste keren kinderen optillen, de laatste keren vrolijke gezichtjes bij het skiën van hobbelpistes of heel hard de piste af.

Deze week heb ik het geluk dat ik boven op de berg mag skiën met een kindergroepje. We zijn hard aan het werken om parallel te gaan skiën, want ja dat is helaas nog niet zo makkelijk als de sneeuw aardig aan het smelten is vanwege de zon. De laatste dagen hebben we echt prachtig weer gehad, tijd voor sneeuw. Gelukkig komt er deze week waarschijnlijk ook aardig weer wat sneeuw bij.

Skilerares4      Skilerares3

Tot mijn grote verbazing is het nog echt erg druk op de pistes. Wel heel gezellig, de skischolen zijn gevuld en alle leraren logeren weer in het lerarenhuis. Dat betekend weer gezellige avondjes met z’n allen en als afsluiter het abslussball (ben benieuwd wat ik me daarvan voor moet stellen). Deze week zeggen we vaak tegen elkaar: ‘weet je nog in het begin hoe het ging? Ik ga …. wel erg missen!’. Zelfs het feit dat we met vier meiden in één kleine kamer wonen ga ik stiekem een beetje missen en ook de nachtelijke tostifeestjes … Echter komen de schnitzels en patat komen ondertussen wel mijn neusgaten uit;) Bizar om te bedenken dat ik volgende week weer op mijn fietsje zit en niet ‘s middags nog even van de berg af kan racen!

Skilerares kinderland

 

Ondanks dat ik mijn droom uiteindelijk niet in Saalbach Hinterglem waar heb kunnen maken maar in Flachau, heb ik wel echt een hele mooie tijd gehad! Jammer dat ik nu afscheid moet nemen van alle leuke mensen die ik hier heb ontmoet. Voordat ik aan dit avontuur begon had ik niet echt een idee wat me te wachten stond, maar het is zeker geweest zoals ik gehoopt had. Gelukkig hadden we het hele seizoen werk, veel sneeuw, zon en een leuke groep collega’s wat het waarmaken van mijn droom mede mogelijk heeft gemaakt.

Ik ga nu nog even de laatste paar dagen extra genieten van mijn leuke skiklasje, de mooie pistes, hopelijke verse sneeuw en de kaiserschmarrn natuurlijk. Ik hoop jullie allemaal in Nederland weer te zien.

Veel liefs vanuit het zonnige Flachau,
Sanne

Previous reading
FAQ: Hoe berg ik mijn skimateriaal op?
Next reading
FAQ: Wanneer kan ik komende winter werken?