Anwärter opleiding op de Kitzsteinhorn, Kaprun

Merel, Britt en Vera zitten samen in de opleidingsgroep van de Anwärter opleiding op de Kitzsteinhorn in Kaprun tijdens de November opleiding. De groep bestaat uit 10 man die een Ausbilder krijgt toegewezen (opleider met minimaal Staatlich-diploma). Een zeer gezellige, diverse groep bestaande uit Nederlanders, Duitsers, Oostenrijkers en Engelse.
anwärter opleiding
Samen reizen ze met de bus vanuit het hotel naar de lift, na een stevig Oostenrijks ontbijt. In de ochtend oefenen ze de skitechnieken: Pflug Steuern, Paralleles Skisteuern en Kurze Radien. In de middag is het tijd voor de Lehrauftritten. De volgende twee dagen nemen namelijk de praktijkexamens deel: de Lehrauftritt / lesgeefopdracht. Om skileraar te worden moet je kunnen laten zien dat je aan een groepje skiles kan geven in het Duits! De oefen Lehrauftritt van Vera bestaat uit Laufen en Springen. Deze twee onderdelen behoren bij het onderdeel ski kinder unterricht – Die 5 Wege zum Carven. Kinderen hebben hiervoor al Schuss, Pflug, Pflugdrehen geleerd en gaan nu via stappen & spelletjes leren om parallel te skiën.

Spelletjes Anwärter opleiding

Ze spelen spelletjes zoals Annemaria Koekoek (Ox am Berg Gummi Gummi Zwerg, Red Light/Green Light), politie & dieven / de kip & de vos, estafette  en levende slalom.

Bekijk hier hoe de dag van Merel tijdens de opleiding eruit ziet:


Wil je ook skileraar worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Previous reading
Video: een dag van de oefen Lehrauftritt
Next reading
Skileraar in Canada: de droom van menigeen!