De grote dag!
Maandag 11 december was het zover: afskiën voor skilerares! Met trillende beentjes stond ik boven aan de piste te wachten tot ik aan de beurt was. Met allemaal een hesje aan voorzien van een nummer mochten we één voor één onze skills laten zien. Van boven naar beneden passeerden we drie onderdelen: kurze radien (voor velen het meest gevreesde onderdeel), pflug steuern en lange radien. Voor alledrie de onderdelen één kans om te laten zien wat je geleerd had tijdens de afgelopen dagen, ontzettend spannend maar ook heel tof! Nadat iedereen van mijn skigroepje zonder valpartijen en kleerscheuren naar beneden was gekomen gingen we voor de allerlaatste keer samen op de berg lunchen.

De uitslag
Na de lunch verzamelde iedereen zich weer in de accommodatie voor de “Siegerehrung”. De Siegerehrung begon met een algemeen praatje waarna elke Ausbilder zijn groepje meenam naar een rustig plekje om de uitslagen bekend te maken. Onze Ausbilder maakte het lekker spannend door regelmatig een stilte te laten vallen waarbij hij dan heel eng keek, haha! Maar we hadden niets te vrezen want mijn hele groepje hat es geschaft! Wie toll! Allemaal blij en opgelucht met de uitslag zochten we kamergenootjes en vrienden op om te vragen hoe het bij hen was gegaan. Veel tijd om te vieren was er alleen niet omdat velen van ons diezelfde middag nog door zouden reizen naar het skigebied. Dus na de bekendmaking van de uitslag bedankten we onze Ausbilder, vierden sommigen het met een biertje, werd het thuisfront op de hoogte gesteld van het nieuws en namen we afscheid van de toffe mensen die we hadden leren kennen tijdens de afgelopen dagen. Langzamerhand liep de bar van de accommodatie leeg en vertrok bijna iedereen naar het skigebied.

De 11 dagen in Kaprun/Zell am See waren echt super leuk, leerzaam en gezellig. Dank Snowlife!

Nieuwe bestemming?
Ik ben na de opleiding vertrokken naar Mühlbach, omdat ik les ging geven in Hochkönig en heb daar een paar dagen doorgebracht. Ondanks dat ik daar goed ontvangen werd door de skischool voelde ik me niet helemaal op mijn plek. Dankzij Yuri en Monique van Snowlife kon ik binnen twee dagen verhuizen naar een ander gebied, namelijk: Leogang. Ik zit hier gezellig in een huisje met een van mijn kamergenootjes van de opleiding en heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan. (Het skilerarenpak hangt al klaar! Haha). Deze week is het nog vrij rustig, maar vanaf komend weekend geht’s los!

Liebe Grüße,
Zhulya

Previous reading
Anwärter binnen: naar Winter Wonderland Serfaus!
Next reading
Een familie en superveel mooie ervaringen rijker!