Rode pakken

Als jongetje van 5 vond ik die rode pakken maar ál te indrukwekkend… Dus ooit nog skileraar zijn, werd al gauw een droom.
Met de Anwärter opleiding in november 2017 was er een begin. Dit deed ik via Snowlife, omdat alles overzichtelijk was en Yuri en Monique een prettige -persoonlijke- werkwijze hebben.

Vervolgopleiding Landes 1

Tijdens de opleiding bleek skiën (en terug naar de basis) ineens lastiger dan ik dacht, maar daarna had ik gelukkig een heel seizoen om beter te worden. Helaas met wat minder skitrainingen dan gehoopt. Dus al vrij snel ontstond het idee om een vervolgopleiding te doen, de Landes 1. De Landes 1 opleiding wordt of voor het seizoen gegeven of aan het eind van het seizoen. Eind maart was het voor mij zover: 10 dagen knallen! Iets waar ik het hele seizoen naar heb uitgekeken.

10 dagen knallen bij Landes 1

Er hing direct een relaxte sfeer, maar desondanks moest er wel gepresteerd worden. De examen onderdelen van deze opleiding zijn Kurze Radien, Lange Radien Dynamisch (carven) en Buckels. We hadden geluk met het weer, want zowat elke ochtend lag er nieuwe sneeuw. Dus naast het trainen van de Buckels, doken we eerst altijd even goed de Tiefschnee in. Dat was echt genieten!

Eigen vaardigheid

Omdat je al bekend bent met de basis van het lesgeven, kun je je extra richten op je eigen vaardigheid, waar de Landes 1 in mijn ogen iets meer om draait. Natuurlijk is iedereen weer een beetje gezond zenuwachtig voor de Prüfung, maar het is echt een stuk relaxter. Dat merk je aan de Ausbilders, die vinden het ook lekker om wat harder met ons te skiën. Volgens mij begint het skiën hiermee pas echt 🙂

 

Kortom, voor de skileraar die net dat stapje meer wilt, is de Landes 1 echt een must!

Grüße, Jorgos de Fost

Wil jij ook verder in het skiën en lesgeven aan licht gevorderde tot gevorderde?

Meld je dan aan voor de Landes 1 opleiding van 7 november in Kaprun! Dan starten we met de 3-daagse voorbereidingstraining waarin we ons richten op de examenonderdelen, zoals buckels skiën. Met Nederlandse trainers ga je je alvast voorbereiden op de daadwerkelijke 10-daagse Landes opleiding. De eerste dagen zijn lekker ontspannen, want we richten ons alleen op het skiën en niet op de theorie. Daarnaast staan er ’s avonds gezellige activiteiten op het programma om elkaar beter te leren kennen.

Neem gerust contact met ons op; info@snowlife.nl / 06-13755886 of meld je aan via de aanmeldlink.

Landes 1

Landes 1

Previous reading
Mijn geweldige ervaring als Kindercoach in Serfaus!
Next reading
Een seizoen genieten en trainen in Obergurgl!