Zomeropleiding

Het seizoen loopt ten einde maar de Anwärter opleidingen voor volgend seizoen staan alweer ingepland. Wellicht ben je nu, na de wintersport, bezig met het plannen van de zomervakantie en gaan je gedachten uit naar de zonnige bestemmingen, zoals bestemmingen rondom de Middellandse zee, de Canarische eilanden of Azië. Hierbij gaan je gedachten niet meteen uit naar de sneeuw, maar er is zeker ook een mogelijkheid om de Anwärter opleiding te behalen in de zomer, in Kaprun. De Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun is tot eind juli geopend. Skilerares Myrthe heeft de zomeropleiding gevolgd en heeft afgelopen seizoen lesgegeven in Königsleiten. Zij zal vijf redenen op een rijtje zetten waarom een zomeropleiding ideaal is om te volgen.


Vakantieperiode scholen

Misschien zit je nog op school, studeer je of zit je vast aan de vakantieperiodes met het werk. Om die reden biedt Snowlife twee zomeropleidingen aan. Op deze manier kun je in de vakantieperiode de opleiding volgen en hoef je niet apart vrij te regelen (als dit al mogelijk is). Dit betekent ook dat je tijdens je studie kunt lesgeven in de vakantieperiodes (kerst- en krokusvakantie) en je niet hoeft te wachten totdat je afgestudeerd bent.

Goede voorbereiding

Vanuit de skischolen is er vraag naar skileraren die de opleiding in de zomer volgen. Omdat de opleiding vrij intensief ervaren kan worden, kunnen skileraren na de opleiding terug naar huis en zijn ze uitgerust en wel wanneer ze het seizoen starten. Voor jezelf is het ook fijn om na de zomeropleiding terug naar huis te gaan. Je kunt je familie en vrienden weer zien voordat je aan het seizoen begint. Daarbij komt ook dat je je goed kunt voorbereiden op onder andere de Duitse taal, nieuwe aankopen van materiaal en je kunt extra lang nadenken wat je allemaal mee wilt nemen zodat je écht niks vergeet.

Een kleine groep tijdens de zomeropleiding

De opleidingsgroep waarmee je bent is een stuk kleiner dan in de wintermaanden. Hierdoor leer je de hele opleidingsgroep en je groepje waarmee je les hebt veel beter kennen. Je hebt met iedereen contact. Dit zorgt voor een leuke, ontspannen en gemütliche sfeer tijdens de opleiding.

zomeropleiding

 Mooiste van twee werelden samen

In de zomer schijnt in het dal de zon en boven op de gletsjer is het winters. Dat betekent dat je boven op de berg gewoon kan skiën en in de middag de theorie in het zonnetje kan leren. Wij hadden zelfs een theorieles in de zon op het gras. Doordat het zomer is, is de kans op extreem winterweer boven op de berg zeer klein. Hierdoor gaan de skilessen altijd door en hoef je niet bang te zijn dat je het koud zal krijgen.

zomeropleiding

Extra keer per jaar skiën

Je kent het gevoel vast wel; net terug van wintersport en eigenlijk wil je meteen weer gaan. Want zeg nou zelf, skiën/snowboarden doen we allemaal veel liever dan naar school gaan, studeren of werken. Wanneer je de zomeropleiding doet heb je meteen alweer een wintersport om naar uit te kijken. En hoe vaak ski je nu in de zomer? Eigenlijk nooit. Het is dus een mooie gelegenheid om nog een extra keer per jaar te gaan skiën. Daarnaast is het ook extra rustig op de piste en bij de liften!

Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom ik de zomeropleiding heb gedaan. Het is mij heel goed bevallen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn advies: bij twijfel, gewoon doen!

Ein wonderschöne Anwärter opleiding

Liefs,

Skilerares Myrthe

 

Wil je ook skileraar worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796 of meld je aan via: https://www.snowlife.nl/aanmelden/

zomeropleiding

zomeropleiding

zomeropleiding

zomeropleiding

 

Previous reading
Mijn fantastische ervaring in Ellmau
Next reading
De leukste kinderuitspraken!