Het seizoen is nog in volle gang en de sneeuw blijft maar komen, maar de eerste aanmeldingen voor de Anwärter opleiding in 2019-2020 zijn al binnen. Ondanks dat impulsieve keuzes vaak mooie verhalen opleveren, zijn er genoeg redenen om van te voren goed te plannen. Vooral wanneer het gaat om een grotere beslissing zoals het boeken van een Anwärter opleidingen een seizoen de sneeuw in. We zetten een paar redenen op een rijtje om vroeg de opleiding tot snowboard- en/of skileraar te boeken.

1. Kiezen maar

Elke dag op de latten of het snowboard staan, een sneeuwwitte omgeving, de wind door je haren, zon op je gezicht, je passie overbrengen op anderen en na het werk gezamenlijk met je collega’s een biertje of twee? Je bent niet de enige die dit wel ziet zitten. We noemen het niet voor niets “the best job in the world”.

Bij Snowlife regelen we naast de opleiding ook je werkplek. Hierbij geldt echter: wie het eerst, komt wie het eerst maalt. De geliefde gebieden vliegen er dan ook snel uit en vol is vol. Voor de zomervakantie zijn de eerste skischolen zelfs al gevuld. Daarom kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken zodat de kans groter is dat je naar het skigebied kan gaan waar je eerste of tweede voorkeur naar uit gaat.
Anwärter opleiding

2. Snowboardleraren opgelet

De laatste jaren verminderde de vraag naar snowboardlessen en er is vanuit Oostenrijkse skischolen steeds minder vraag naar pure snowboardleraren. Wanneer je toch als snowboardleraar wilt werken kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken voor de Snowboard-Anwärter opleiding. Of wellicht heb je ook ski-ervaring en kun je kiezen voor de duaal opleiding tot snowboard- én skileraar. Dan heb je namelijk veel meer keuze uit vacatures.

3. Spaarvarken vullen

Een Anwärter opleiding tot snowboard- en/of skileraar is een grote investering. Om je plaats op de opleiding vast te leggen hoef je eerst alleen een aanbetaling van 10% te betalen. De betalingstermijn van het restbedrag volgt 6 weken voor aanvang van de opleiding. Boek je de opleiding al vroeg dan heb je langer de tijd om het restbedrag te betalen en heb je tijd om eerst te sparen voor de leukste opleiding.

4. Jezelf klaarmaken voor de Anwärter opleiding en het seizoen

Een seizoen op de piste is waar we allemaal van dromen, zodra je in Oostenrijk arriveert wil je met de eerste lift naar boven. Hier gaat alleen wel wat geregel aan vooraf. Zoals hierboven aangegeven moet je financieel het een en ander geregeld hebben, maar denk ook aan de benodigde spullen die je moet verzamelen of aanschaffen. Hiervoor plant Snowlife inkoopevents in, in samenwerking met DAKA in Amersfoort, waar je met flinke kortingen snowboard/skimateriaal of -kleding kan kopen.

Daarnaast vergen snowboarden en skiën ook enige inspanning van je lichaam. Fysiek klaar zijn is dus een belangrijk onderdeel, om blessures te voorkomen en om het conditioneel aan te kunnen. Volg bijvoorbeeld vooraf een speciale Ski Fit conditietraining.

Hoe sneller je helemaal bent voorbereid op de Anwärter opleiding en een seizoen op de piste, hoe meer tijd er is om focussen op wat écht belangrijk is: voorpret! Wat ons brengt tot de vijfde reden.

5. De voorpret kan véél eerder beginnen

Het vroeg boeken van de opleiding geeft je dus een grotere kans om les te geven in het skigebied van je eerste voorkeur. Je kunt je alvast inlezen in het skigebied en op onderzoek uit gaan naar de skischool. De voorpret kan dus beginnen! Ondanks dat je wellicht nog druk bezig bent met je school/studie/werk, heb je door vroeg te boeken al van alles geregeld. Dit geeft rust en kun je alvast wegdromen naar die heerlijke tijd in de sneeuw!

Anwärter opleiding

Previous reading
Video: bezoekje aan skilerares in Neukirchen
Next reading
Skileraar worden: het behalen van de Anwärter