Waarom moet jij Skileraar worden?

Servus lieve lezer,

Zoals we dat in Köningsleiten zouden zeggen. Mijn naam is Indy Verspuij en ik heb dit seizoen lesgegeven bij Skischule Unterwurzacher in Köningsleiten na mijn Anwärter opleiding in Maria Alm. Het is best een grote stap om voor (on)bepaalde tijd skiles te gaan geven in een ander land. Waar ga ik skiles geven? Waar woon ik tijdens het seizoen? Wie geef ik les? Moet ik Duits kunnen spreken? Is het eng om zo lang in een ander land te wonen? Heb ik Nederlandse collega’s? En zo zijn er nog tal van andere vragen waardoor je kunt gaan twijfelen om skileraar te worden. Om jouw keuze makkelijker te maken heb ik mijn ervaringen verwerkt tot een helpguide waardoor je zal merken dat je deze fantastische tijd niet wil missen!

 

© Indy Verspuij in Königleiten

Les geven

Daarnaast werk je op een vakantiebestemming waardoor iedere gast blij is om in de les te zijn. Dat maakt het bij de kinderen extra bijzonder, omdat die vaak super zenuwachtig zijn en energie voor tien hebben. Aan het begin van de week nemen de zenuwen de overhand en zijn ze wat stiller maar gedurende de week worden ze steeds drukker en gaan ze als de brandweer de piste af. Dat levert veel progressie op en heel veel lol, haha. Kinderen weten ook de grappigste dingen te vertellen of te vragen, wat vaak de slappe lach oplevert. Zie hiervoor de blogpost over ‘De leukste kinderuitspraken’.

Skischool

Én dat is nog niet alles want naast dat je verhuist naar een nieuw land ontmoet je ook nieuwe mensen. Dat voelt al snel als een hechte familie. Je lacht met elkaar, huilt met elkaar, je helpt elkaar door lastige tijden als iemand bijvoorbeeld thuis mist. Maar je hebt vooral oneindig veel lol met elkaar!

Dat is voor de ouders onder ons ook een kleine geruststelling ;). We zijn tenslotte allemaal ver van huis en wonen we in een nieuw land waar je een vreemde taal spreken, dus iedereen is er voor elkaar. Over die vreemde taal hoef je je trouwens geen zorgen te maken, je hoort de taal iedere dag dus je gaat hem vanzelf begrijpen en zelfs spreken.

Ik zou nog 15 blogs vol kunnen schrijven met geweldige ervaringen en redenen waarom het super tof is om skileraar te worden. Dat zou voor jullie een beetje saai worden, vandaar dat ik het bij deze kernpunten houd. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met mij  niet om mij (indyverspuij) of Snowlife (snowlife.nl) via Instagram of de website

Ben jij benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom Corona in Oostenrijk? Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates!

© Indy Verspuij in Königsleiten
Previous reading
De vrije dag van een skileraar
Next reading
Duaal Anwärter? Dé keuze voor mij!