Servus!

Mijn naam is Nikki en ik ben 21 jaar oud. Ik ski al vanaf dat ik 3 jaar ben en van kleins af aan wist ik het al: ik wil Skijuf worden. School was niet zo mijn ding; ik ging van opleiding naar opleiding en na 4 verschillende opleidingen heb ik er toch eentje af weten te ronden. Hierna was er nog één diploma dat ik sowieso nog wilde halen: mijn Anwärter!

Anwärter

Afgelopen december 2019 ben ik via Snowlife mijn allerleukste avontuur ooit aangegaan. Ietwat zenuwachtig stapte ik de bus in naar Zell am See. In de bus raakte ik al snel in contact met anderen en na een gezellige busreis kwamen we aan op de plek van bestemming. Na de kamerindeling en wat uitleg kon de opleiding echt beginnen. Tussen alle theorie- en praktijklessen door heb ik een geweldige tijd gehad tijdens mijn Anwärter opleiding en veel gelachen! Ondanks dat mijn Duits niet al te goed was, waren de lessen goed te volgen. Na 11 vermoeiende dagen wist uiteindelijk bijna iedereen met diploma naar hun skigebied te gaan. Voor mij betekende dit: op naar Saalbach!

Ervaringen

Met 4 anderen vanuit de opleiding zijn wij samen met de taxi naar Saalbach gegaan. Saalbach is als thuiskomen voor mij; al heel wat jaartjes komen wij daar om onze skivakantie door te brengen. Eenmaal aangekomen kreeg iedereen een  slaapplek toegewezen. In het begin viel mij dit een beetje tegen; ik moest namelijk een aantal keer verhuizen (tjaaa wij waren natuurlijk wel de nieuwe). Na de eerste weken konden we onze intrek nemen in “het” skilerarenhuis. Toen ik een vast plekje had in het skileraren huis met 2 gezellige meiden op een kamer, kreeg ik het nog meer naar mijn zin. Doordat je elke dag bezig bent, vliegt de tijd voorbij. 2 keer in de week begon mijn dag al vroeg, we stonden dan om 8 uur op de piste voor de skilerarentraining. Dit was het vroege opstaan meer dan waard, wat is er nou mooier dan vers geprepareerde pistes, blauwe lucht en een ochtendzonnetje?

Het nieuwe Seizoen

De allerleukste dingen  aan skilerares zijn, vind ik: de vele mensen die je ontmoet, het elke dag lekker in de buitenlucht zijn, het van je hobby je werk maken, het lekkere ongezonde eten op en naast de piste en natuurlijk de gezelligheid met elkaar. Helaas kwam aan deze gezelligheid voor mij en vele anderen door Corona dit jaar abrupt een einde! Ondanks dit was ik vastberaden om nog een seizoen te gaan. Daarom wil ik mijn Landes 1 graag halen. Ik hoop hierdoor nog beter te leren skiën, zodat ik meer kennis heb en dit beter kan overbrengen op de gasten.  Dit seizoen ga ik bij Fun & Pro in Flachau. Ooit zou ik nog wel graag een keer mijn Landes 2 willen proberen maar daar is het nu nog een beetje te vroeg voor.

Ik raad iedereen die kan skiën aan: Ga dit doen! Ik kan wel zeggen dat ik de tijd van m’n leven heb gehad en vrienden voor het leven heb gemaakt.

Tip van mij voor jou: neem een extra skibroek mee in een maatje groter voor de laatste maand😅al die apfelstrudels, schnitzels en bier doen niet veel goeds, maar wel lekker natuurlijk.

LG,

Nikki

Previous reading
Mijn nieuwe uitdaging als kindercoach in Hinterglemm
Next reading
Skilerarentraining