Hallo liebe Leute,

Het is alweer eventjes geleden dat ik vertelde over mijn eerste werkweek, inmiddels zijn we een aantal weken verder en heb ik het nog steeds erg naar mijn zin in de sneeuw. We hebben hier rondom de kerstvakantie een drukke periode gehad waarin ik drie weken lang 7 dagen per week heb gewerkt. Dat klinkt enorm veel, en het was af en toe ook best vermoeiend, maar toch is het heel anders dan fulltime werken in Nederland. Ik heb in die drie weken drie verschillende kindergroepjes gehad. Ik begon met een groep kids die net in de pizza punt kon skiën, en had vorige week een groepje racemonsters waarmee ik van de zwarte piste kon skiën en ook een groep volwassenen. Super leuk om afwisselend beginnende en gevorderde groepen les te geven.

Van kleine racemonsters tot volwassen beginners
Afgelopen week heb ik voor het eerst lesgegeven aan volwassenen. Heel anders dan lesgeven aan kinderen! Ik had een keer privéles en daarna een paar dagen een groepje. De volwassenen waren beginners dus dat was even omschakelen na het skiën van de rode en zwarte pistes. Bij volwassenen gaat de opbouw van het leren skiën in een ander tempo dan bij kinderen. Volwassenen zijn minder flexibel en hebben vaak meer angst dan kinderen. Daarom begon ik bij het begin: materiaaluitleg, ski’s leren aan en uit doen, wennen aan het aan hebben van ski’s, leren glijden en het leren van de pflug (pizza punt). Na deze stappen was het pas tijd voor het “echte skiën”. Achteruit skiënd begeleidde ik mijn cursisten bij hun eerste bochtjes. En waarbij kinderen spelenderwijs vrij gemakkelijk de juiste houding aannemen tijdens het skiën, is het bij volwassenen soms best moeilijk om die juiste houding erin te krijgen, vaak door angst en teveel nadenken. Maar ondanks dat het hele proces wat langzamer gaat hebben mijn cursisten leren skiën, eentje zelfs tot het dalstation. Trots op ze J!

Top uitspraak van de afgelopen weken:
Kind: Julia, hast du deine Haare gebürstet heute Morgen? Ik: Ja, wieso denn? Kind: Oh das sieht aber nicht so aus?! Ik: Hahaha. Ik denkend: wat een compliment #helmhaar

De komende twee weken blijft het nog vrij rustig omdat de vakantie net voorbij is. Daarom kreeg ik afgelopen weekend familiebezoek vanuit Nederland, heel fijn en gezellig om elkaar weer te zien na anderhalve maand! Tot februari kunnen we eventjes een beetje bijkomen van de decemberdrukte, maar daarna maken we ons weer op voor een paar nieuwe drukke weken, waar ik heel veel zin in heb!

Tot snel,
LG Julia/Zhulya

(Momenteel zit ik in een fase waarin ik bijna ga wennen aan het feit dat ik mezelf voorstel als Julia en niet meer als Zhulya :p )


Een dag uit mijn leven als skileraar ziet er ongeveer zo uit:
07.50 wekker, aufstehen!
08.15 Frühstück
08.35 naar de skischool lopen (10 minuutjes, super chill)
09.00 verzamelen op de Sammelplatz (Lunchplekken indelen)
09.45 de eerste kinderen komen
10.00 los fahren! Gondel omhoog
11.30 of 12.30 mittagsessen
15.00 kursende (alle kinderen weer afleveren bij de ouders)
15.30 hesjes opruimen, melden in het bureau
16.00 tijd om op de bank te ploffen
18.00 koken en eten
Tijd voor films, spelletjes etc.
21.00-22.00 meestal vallen de ogen dicht rond dit tijdstip, haha!

Previous reading
6 Redenen waarom je een skileraar wilt daten!
Next reading
Ski-instructeur in Powder Capital van Canada