De Hollandse Weken
In mijn vorige blog vertelde ik over mijn eerste volwassenen groep. Na die week werd het wat rustiger en heb ik veel privélessen gegeven. Daarnaast heb ik een paar dagen vrij gehad en zelf lekker veel kunnen skiën door het hele gebied. De afgelopen twee weken begon het al wat drukker te worden, maar half en eind februari barst het pas echt los: Holländer Wochen! (Een echt begrip hier, haha). Daarna is het tot Pasen weer wat rustiger en is het seizoen zo om, nog even genieten dus!

Privélessen: Earlybirds, latebirds en techniek
Na een aantal kindergroepen en een groep volwassenen was de grootste drukte voorbij. Ik heb in januari dan ook geen groepen meer gehad, in plaats daarvan gaf ik privéles. Die lessen waren voornamelijk aan volwassenen die een aantal dagen vrij hadden van werk of kleine kinderen die nog niet naar school hoefden. Ik vond de afwisseling tussen groepen en privélessen aan volwassenen of kinderen best wel fijn, even iets anders. Zo heb ik met een Nederlandse gast veel gezellige skimeters gemaakt en heb ik voor het eerst op het terras geluncht, heerlijk in het zonnetje. Dat was super chill na kinderruimtes! Verder was het ook tof om de techniek oefeningen toe te kunnen passen die we geleerd hebben tijdens de opleiding. Bij kinderen doe je uiteraard ook oefeningen, maar bij volwassenen kun je daar ook bepaalde termen bij gebruiken waardoor je hen kan vertellen waarom je welke oefening doet. Alhoewel, sommige volwassenen doen liever geen oefeningen.

Op een dag gaf ik les aan een Vlaamse gast, maar hij had de les vooral geboekt voor de gezelligheid, dat kan natuurlijk ook! Op zijn leskaart stond: licht gevorderd, dus ik dacht “oh hij kan vast al een beetje parallel skiën”, wat bleek? Super goede skiër! We zijn in een lekker tempo naar Hinterglemm geskied en we hadden er ook nog super mooi weer bij, helemaal top.

Naast de privélessen aan volwassenen heb ik ook een aantal earlybirds en latebirds gedaan, dit zijn lessen van een uur aan kleine kinderen van 2-4 jaar. Deze uurtjes zijn om te kijken of het skiën al wat voor hen is. Het is een leuke afwisseling naast het lesgeven aan volwassenen, maar wel vermoeiend. Het is veel bukken, omhoog lopen, kinderen oprapen en mee naar beneden rennen: ZWETEN! Maar die kleintjes zijn vaak super schattig en dat maakt het dan meteen weer goed.

Vrije dagen: Skicurcus Challenge en Familiebezoek
In januari heb ik een aantal vrije dagen gehad en op een van die dagen heb ik samen met m’n huisgenootje de skicircus challenge gedaan. De challenge is ongeveer 70 km lang en gaat door het hele gebied: Leogang, Saalbach, Fieberbrunn en Hinterglemm (en weer terug naar Leogang natuurlijk). Deze dag was echt tof, al was het wel goed doorskiën want we waren een beetje bang dat we het niet zouden halen. Maar het is ons gelukt! Op een paar andere dagen heb ik delen van de challenge gedaan, maar dan in een normaal tempo met hier en daar een pauze in het zonnetje, ook lekker!

Begin Februari kreeg ik bezoek uit Nederland. Mijn broer en een paar vrienden kwamen een aantal dagen op bezoek. We hebben samen geskied en bijgepraat, super leuk en gezellig! Oh, en: onze voorraad etenswaren werd weer aangevuld met een boodschappenpakket. Pindakaas, hagelslag, muisjes enz. Dank lieve mam, hihi!

Snowlife’s Skidag
Op zaterdag 3 februari organiseerde Snowlife een skidag voor alle mensen die de anwärter hadden gedaan. Op deze dag zag ik mijn kamergenootjes van de opleiding weer en hebben we een gezellige dag gehad met de andere leraren, bijna allemaal in het eigen lerarenpak haha! Tof om zo met allemaal goede skiërs de berg af te gaan : ).

Liefs, Zhulya

Previous reading
Snowlife’s Reünie in de krant: Hossen met heimwee!
Next reading
Working Holiday Visum Canada aanvragen