Een seizoen skiles geven in Oostenrijk was voor mij een langgekoesterde droom. De afgelopen jaren is dit er alleen niet van gekomen. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd en dacht: dit is mijn kans om deze droom eindelijk uit te laten komen!

TOP Skischule Ellmau

In juli heb ik de Anwärter opleiding in Kaprun gedaan. Door Snowlife wist ik gelukkig al een beetje wat ik kon verwachten van de opleiding. Daarnaast had ik door Snowlife al gelijk een leuke groep mensen om mij heen. De opleiding was intensief, maar heel leuk! Ik had gelukkig mijn theorie, Lehrauftritt en Duits met mooie cijfers gehaald. Helaas had ik niet alle onderdelen van het skiën gehaald. Gelukkig mocht ik alsnog aan het werk bij een skischool en kon ik deze onderdelen in de winter herkansen. Zelf heb ik altijd in Frankrijk geskied, dus ik had weinig kennis van de Oostenrijkse gebieden. Door Snowlife ben ik geholpen bij mijn keuze voor een skigebied en een skischool. Het werd de TOP Skischule in Ellmau. En dat bleek een Top keuze!

Ellmau

Meteen veel vertrouwen

Op 15 december begon mijn avontuur in Ellmau. In de eerste week hadden we in de ochtenden training en ’s middags hielpen wij op Kinderland tijdens de einheimische week. Tijdens deze week hadden de lokale kinderen elke middag skiles. Mijn eerste echte eigen les was gelijk een privéles en dat was eigenlijk best spannend. Ik werd echt in het diepe gegooid, maar het voelde ook wel goed om het vertrouwen vanuit de skischool te krijgen. Daarna kreeg ik mijn eerste kindergroep, oh zo leuk!

Veel trainingen

Na de leuke en hectische kerstperiode kwam er wat meer rust in januari. De groepjes waren wat kleiner, we waren met een kleiner team en de sfeer in de skischool was rustiger. Doordat het laagseizoen was had ik ook de mogelijkheid om wat extra daagjes vrij te nemen om met het bezoek te kunnen skiën. In deze periode kreeg ik bezoek van vriendinnen, familie en mijn vriend.

Eind januari had ik ook mijn herkansing in Hinterglemm. Ik had inmiddels al flink wat weken op de ski’s gestaan, veel trainingen gehad bij de skischool en veel geoefend op de technische onderdelen. Een examen blijft natuurlijk altijd spannend, maar gelukkig heb ik het gehaald en daarmee was ik officieel skileraar! Dat moest natuurlijk gevierd worden met een biertje en een dansje!

Ellmau

Bucketlist afstrepen

Hierna begon de drukkere periode weer, kreeg ik licht gevorderde groepen en vloog de tijd voorbij. Met nog maar een maandje te gaan, kwam ook het gevoel dat het seizoen bijna ten einde was. Tijd om eens wat dingen van mijn bucketlist af te strepen, want er is in Ellmau zoveel te doen! Bovenaan mijn bucketlist stond paragliden! Met 4 anderen ben ik van de Hohe Salve (hoogste berg van het gebied) afgesprongen. Wat een gave ervaring! Je zweeft ongeveer 20 minuten heel hoog boven de bergen en pistes. Adembenemend mooi. Er stonden ook nog wat kleinere dingen op de bucketlist zoals met toerski’s naar boven lopen, het hele gebied door in één dag (SkiWeltTour) en ontbijten in de chique Tirol Lodge. Als je een heel seizoen in een gebied bent, geeft dat je ook de tijd om naast het lesgeven, skiën en feesten allemaal andere gave dingen te doen.

Ellmau

Wat maakte dit seizoen in Ellmau nou zo leuk?

  1. Mijn collega’s. Dankzij hen draaide een seizoen in Ellmau meer dan om het lesgeven. Natuurlijk samen skiën en Après-skiën, maar ook hardlopen, naar het zwembad, rodelen, uiteten gaan, huisfeestjes, Wie Is De Mol kijken, samen koken, warme chocomelk drinken én een hoop gezelligheid!
  2. De kinderen. Ik heb echt een hoop plezier gehaald uit het werken met kinderen, ik vond het echt nog veel leuker dan ik verwachtte. De grappige uitspraken, hun enthousiasme, de vooruitgang die ze boeken. Als ze aan het eind van de week dan tijdens de wedstrijd goed naar beneden skiën dan maakt je dat als skilerares ook echt trots.
  3. De skischool. Een fijne sfeer, wekelijkse skishow, skilerarenbal, de vele goede trainingen, de leuke avonden in de TOPbar.
  4. De omgeving. Bergen, sneeuw én prachtige uitzichten vervelen nooit.
  5. Skiën natuurlijk! Dat blijft toch echt het leukste om te doen. In drie maanden heb ik elke dag op de latten gestaan en daar doe je het toch voor.
  6. Feestjes. Skilerarenfeest op kerstavond in de Fabels (Nederlandse bar in Ellmau), uiteten met skileraren op eerste kerstdag, de eerste skilerarenshow,  Oud&Nieuw vieren met de Nederlandse skileraren én een fakkeltocht met alle skileraren op 1 januari.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn fantastische seizoen bij TOP Skischule in Ellmau. Ik zou het iedereen aanraden. Als je al lang (of kort) nadenkt over een winterseizoen werken als skileraar, zou ik het gewoon doen. Ik heb er in ieder geval geen seconde spijt van gehad!

Liebe Grüsse,
Skilerares Marliese

Wil je ook skileraar worden in Ellmau?

Heb je vragen aan Marliese over Ellmau? Neem dan gerust contact met ons op voor haar contactgegevens en meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

Previous reading
De 9 uitdagingen van een skileraar
Next reading
5 redenen om de zomeropleiding te kiezen