Van Snowboarden naar skilerares
Het ene moment denk je op maandag te gaan snowboarden, en het volgende moment sta je op diezelfde maandagmorgen om 9 uur boven aan de piste, tussen alle rode pakken! Het was zover, opeens ging mijn eerste week als skilerares beginnen! En dat terwijl ik eigenlijk pas op 24 december zou beginnen! Hoe dit zo kwam? En vond ik het spannend? Dat lees je hieronder.


Van even meelopen naar zelf een klas
Ik was langzaam al mijn week aan het volplannen, aangezien ik verwachtte vrij te zijn. Maar ergens wilde ik toch al wel werken. Ik was tenslotte naar Serfaus gekomen om skiles te gaan geven, en niet om anderhalve week vrij te zijn. Op zondag zat ik dan ook te wachten op mijn huisgenoot, toen ik iemand anders van mijn huis tegenkwam. Hij was al begonnen met werken en vertelde me dat er mensen te weinig waren. Zelf wilde ik graag meelopen, om te zien hoe het lesgeven echt is. Dus ik ging met hem mee naar de skischool om me te melden, en te vragen of het mogelijk was. Vervolgens werd me verteld, dat ik op maandagochtend om 9 uur boven moest staan en ik les zou gaan geven. Whoops, opeens was het zover.

Rangschikken van kids
Goed, de stress sloeg dus langzaam toe. Want ik wist nog niet wat voor groep ik zou krijgen, of dat ik privé zou moeten geven. Wel kon ik mijn pak alvast klaar hangen en mijn tas ready maken. En zo stond ik maandag morgen om 9 uur boven. En jawel, na even wachten, kreeg ik een groepje, groepje 8. Eerst dacht ik nog dat ik met iemand mee zou lopen, maar nee, echt mijn eigen groepje! Snel werden me de belangrijkste dingen verteld, en toen ging het beginnen. En zo had ik opeens 6 kids om me heen staan, die stonden te trappelen om de piste op te gaan. Jeetje, dat was heftig: met 6 kids naar beneden. Opeens vraag je je ook alweer af wat je allemaal tijdens de opleiding hebt geleerd, bedenk je je waar je allemaal op moet letten en probeer je achterom te kijken om te checken of je er geen kwijt raakt. En dan komt het moment bij de lift. Waar je moet instappen. Kids rangschikken, uitleggen hoe het werkt, vrienden worden met het liftpersoneel. En dat allemaal in een mum van tijd want meer tijd is er niet, kids willen gewoon skiën.

Presteerdruk
Wat een dag, zoveel indrukken en zoveel informatie en toch ook wel presteer druk. Want het is tenslotte je eerste week en je wilt het goed doen. Alles overdenk je 6 keer voordat je wat gaat doen en een indeling maken van je dag, qua planning van tijd, is opeens ook niet het eenvoudigste. Want tja, je moet wel weer op tijd beneden staan als de ouders komen. De eerste dag vloog voorbij!

Tips & Tricks: Open opstellen
Gedurende de week komen alle tips en trucs die je hebt geleerd tijdens je anwärter opeens naar boven. Alles loopt soepeler, je weet precies hoelang je over een bepaalde piste doet en je bent een eenheid geworden met je kids. Eerst moet je nog nadenken over welke piste je zal nemen, maar gedurende de week gaat dat beter, en inmiddels denk ik er niet meer over na. Zonder echt specifiek na te denken, kies ik nu de juiste pistes uit en maak ik eenvoudig een planning voor de rest van de week. Het fijne is ook dat ik gedurende de eerste 2 dagen echt op weg ben geholpen door collega’s. Samen wil je er een mooi seizoen van maken, en als je je open opstelt, dan is iedereen wel bereid je te willen helpen in je eerste week! Echt ontzettend fijn was dat!

Afskiën met mijn familie
Mijn eerste week was heel snel om. Op donderdag kwamen mijn ouders ook aan, en zo konden ze op vrijdag erbij zijn toen mijn eerste klasje ging afskiën. Dit was extra bijzonder: het blijft m’n eerste groepje.

Inmiddels heb ik 4 weken gewerkt, oftewel 4 verschillende groepjes. Het waren alle vier verschillende niveaus en daarmee heb ik goed kunnen proeven wat welk niveau nodig heeft en wat je allemaal met de kids kunt doen! We hebben vooral erg veel lol gemaakt, genoten van het weer en veel geskied.

Liefs,
Chantal

 

Previous reading
Ski-instructeur in Powder Capital van Canada
Next reading
De eerste werkweek: Indianen, Gummiberen en Macarena!