Kinderuitspraken

Je kent het wel: een opmerking waarbij je ofwel door de grond kan zakken of je lach met alle moeite moet inhouden. Naarmate we ouder worden leren we dat we moeten nadenken voordat we iets zeggen. We leren dat anderen ook gevoelens en gedachten hebben waar we rekening mee moeten houden. Omdat dit besef er bij kinderen vaak nog niet is, nemen ze geen blad voor de mond en floepen ze er van alles uit. Dit kan echter hilarische momenten opleveren. Ze maken ons skilerarenleven compleet met hun grappige, vreemde en wijze uitspraken. Wij hebben afgelopen seizoen weer een lading leuke kinderuitspraken voorbij horen komen die we graag met je delen.

Kerst zonder cadeaus?

kinderuitspraken

Santino Grittner heeft afgelopen seizoen in Serfaus lesgegeven. Toen hij samen met een Brits kindje Charlie in de lift zat, zaten ze gezellig te kletsen. Uit het niets schreeuwt Charlie “Aaaaaah!”. Waarop Santino vraagt: “Wat is er aan de hand, Charlie?!”, Charlie: “Ik ben mijn brief aan de Kerstman vergeten te sturen”. Wij hopen voor Charlie dat zij dit jaar toch haar cadeautjes heeft gekregen van de kerstman.

Herken jij deze plaats in Nederland?

Geertje Bijleveld vertoefde een seizoen in Mayrhofen en probeerde interesse in de kinderen in haar groepje te tonen. Geertje: “Waar kom jij vandaan?”, het kind “Een hele kleine plaats”, Geertje “Wat ligt er in de buurt van die kleine plaats?”, het kind “Stinkende koeien”. Nu weten we natuurlijk allemaal waar dat ligt en dat we daar liever niet komen.

Zelfvertrouwen deukje

Marliese Vollebregt gaf skiles in Ellmau en heeft een geweldig seizoen achter de rug, nadat ze de Anwärter opleiding in de zomer heeft gevolgd. Ook zij probeerde net als Geertje erachter te komen waar de kinderen vandaan kwamen. Marliese “Waar woon je?”, kindje “In Nederland”, Marliese “Waar in Nederland?”, kindje “Op nummer 3”. Overigens komt dit heel vaak voor dat kleine kinderen hun straatnaam en huisnummer weten en vertellen, maar van de plaats nog geen idee hebben. Dan weten ze in ieder geval waar ze thuis afgezet moeten worden wanneer ze bij vriendjes en vriendinnetjes zijn spelen.

Echter kwam er wel een deukje in Marliese’s zelfvertrouwen: Marliese “We maken ons eerst zo groot als een Giraffe op de ski’s en daarna maken we ons zo klein als een muis”. Marliese deed haar handen omhoog en zei “kijk ik ben zo groot als een Giraffe!”, waarop een jongetje antwoordde “Meer een olifant!”. En bedankt, …Ouch

kinderuitspraken

Superski juf

Eva Pijnappel zit een seizoen in Fiss, een familiegebied met een groot kinderland. Dit kinderland is onderverdeeld in verschillende kleuren, die de verschillende niveaus aangeven. Een kindje uit Eva’s groep vroeg dan ook terecht: “Welke kleur heeft jouw land, want jij kan echt heel goed skiën juf?”. Die kan Eva mooi in haar broek steken.

Dit vragen wij ons al sinds 1976 af: kindje uit Eva’s groep “Juf, kun je ook Après-skiën met een snowboard?”.

Politiek correct? 

Bij Veerle Oomen in Obergurgl zaten er maar wat snelle kinderen in haar groepjes. Op de dag van de skirace nam niet het volledige groepje deel aan de skiles. Philip “Juf we moeten maar blij zijn dat Jelle er niet bij is vandaag?”, Veerle “Huh, waarom?”, Philip “Tsja, Snelle Jelle hè!”. In een andere week zei Olivia “Ik weet zeker dat ik de snelste ben met de race”, waarop Max zegt “Nee hoor, ik zal de snelste zijn, want ik kwam ook uit mijn moeders buik gevlogen!”.

Toen Veerle een leuke groepsnaam voor haar groepje wilde bedenken, kwam Amelia met een wel heel bijzondere naam “Yeah, let’s be ‘The Big Fat Donald Trumps’!”.

Recept Heisse Schokolade?

Voor Iris Hulst is het al haar tweede seizoen in Oostenrijk, vorig jaar met de Anwärter en dit jaar nadat ze Landes 1 had gevolgd gaf zij les in Westendorf. Bij haar kwamen verschillende opmerkingen voorbij tijdens een heel seizoen skiles geven. Eentje hiervan ging over het maken van warme chocolademelk wat uitliep op een discussie tussen de groep. “Hoe maak je eigenlijk warme chocolademelk?”, werd er gevraagd. Waarop Theo antwoord “Je doet melk in de koelkast. Nee, ik bedoel je pakt melk uit de koelkast en dan doe je er chocolademelk bij.”. Ryan reageerde hier weer op “Nee, je doet chocoladepoeder bij het water in de beker en dit doe je het in de oven om het water te laten smelten!”, Pierce was het hier niet mee eens “Neeeee, je moet gewoon chocolademelk opwarmen, in de koekepan!”. Tot op heden vragen wij ons nog steeds af wat de beste optie is voor een heerlijke Heisse Schokolade mit Sahne?!

kinderuitspraken

Mooi-weer skiër 

De mooi-weer skiër leeft van de dagen met ‘Kaiserwetter’, skiën onder een strakblauwe lucht en met de zon op je gezicht. Wanneer de mooi-weer skiër ziet dat het sneeuwt of bewolkt is, dan duikt hij of zij net zo lief terug het bed weer in. Een van de kinderen uit Iris haar groepje is ook een mooi-weer skiër: “Nou Juffie, vandaag vind ik het niet zo’n lekker weertje hoor, ik denk dat ik maar terug naar bed ga doei!”. Wij geven haar groot gelijk!

Ballet vs. skiën

Zhulya Bakker zit ook voor het tweede seizoen in Oostenrijk, in Leogang, nadat ze samen met Iris de Landes 1 heeft gevolgd. Wist je al dat skiën net ballet is? Een meisje die privéles volgde bij Zhulya remde af, maar draaide hierbij te ver door waardoor ze in een omgekeerde pizzapunt stond. “Dit was expres juf, dit is de eerste balletpositie!”.

Daarnaast bestaan er alleen maar kindergroepen in de skiles volgens de kinderen. Verschillende kinderen keken vol verbazing naar de volwassenen skiles groepen: “Zhulya, zitten volwassenen ook in een skiles?”, “Waarom? Volwassenen kunnen toch allemaal al skiën?”.

Wil je ook skileraar worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@snowlife.nl / 073-8795796

kinderuitspraken

kinderuitspraken

Previous reading
5 redenen om de zomeropleiding te kiezen
Next reading
Video: een dag van een skilerares in Oostenrijk