De Anwärter zit erop! Het diploma is binnen! En dat betekent dat het tijd is om door te reizen naar Serfaus!Anwärter titel
Alle examenonderdelen van de opleiding bij de SBSSV afgerond (lange radien, kurze radien, pflug steuern, Lehrauftritt en theorie), 
en het moment was daar: de resultaten! We moesten allemaal naar onze eigen ausbilder (opleiders) toe, en die vertelde vervolgens persoon voor persoon of je het gehaald had of niet. En jawel, ik had alle onderdeel positief afgerond! Ik mocht mezelf anwärter noemen.

Taart en après-ski
Die avond hebben we het goed gevierd. We hebben met de kamer ‘s middags eerst taart gegeten, om vervolgens ’s avonds de après-ski onveilig te maken! We hebben er een ontzettend mooie avond van gemaakt, eentje voor in de boeken! De volgende dag konden we weer uitslapen! Niet te lang uiteraard, maar het was dit keer geen half 7! We hebben relaxed ontbeten en daarna de laatste spullen ingepakt. En zo stonden we om 10 uur allemaal beneden, klaar om te vertrekken naar de bestemming.

Pakezel in Serfaus
Na 3 uur in de taxi gezeten te hebben, kwamen de borden Serfaus-Fiss-Ladis voorbij. Eerst zijn de meiden afgezet die in Fiss les gaan geven, en vervolgens ging ik alleen verder naar Serfaus. Daar heb ik mijzelf eerst gemeld bij de skischool. Daar kreeg ik mijn skipas, mijn pak en de sleutel van mijn kamer. Vervolgens ben ik met al mijn spullen in de metro gestapt, en heb ik het laatste stukje met al die spullen getild. En ja, dat was zwaar. Ik was dan ook blij dat ik er was. Ik deel mijn kamer samen met Joosje, zij doet momenteel de duaal-anwärter. We hebben een eigen douche en keuken, en het is vrij ruim opgezet. Wel is het even wennen, want ja, ik ben nu echt op mezelf aangewezen en het slepen met spullen was toch wel even zwaar. Maar hey, ik ben er! Ik ben dan ook vroeg gaan slapen, nadat ik lekker pizza gegeten had.

Winter Wonderland 
De volgende ochtend werd ik wakker en keek ik uit op een blauwe lucht, ik slaap namelijk naast het raam. Alle kriebels kwamen boven, en ik kon niet wachten tot ik op de piste stond! Ik heb alles gelaten zoals het was, m’n koffer opgetrokken voor m’n spullen en ben de piste op gegaan. ‘S middags heb ik samen geskied met de meiden van Fiss! Het was werkelijk schitterend! Alles was wit, de bomen, de pistes, alles daartussenin, blauwe lucht, Topdag! Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen (zie onder)! Toen voelde het pas weer echt goed om thuis te zijn!

Langzaam hebben al mijn spullen ook een plekje gekregen en ben ik gesetteld, nu nog een beetje een ritme opbouwen en dan kan ik ertegenaan!

Liefs,
Chantal

P.s. Voor een uitgebreider verslag over de opleiding en examenonderdelen zie mijn blog.


Previous reading
De eerste werkweek: Indianen, Gummiberen en Macarena!
Next reading
Examendag: The big day!