Skiniveau

Als je als skileraar in Oostenrijk wilt gaan werken, dan moet je zelf ook aardig kunnen skiën. Logisch ook… Denk je eens in dat je tennisles krijgt van een leraar die zelf geen bal kan raken.. Dat zou toch vreemd zijn. Dus, je hebt een bepaald basisniveau nodig.
Veel potentiële skileraren twijfelen over hun skiniveau. Het is mondeling lastig om te omschrijven wat het basisniveau moet zijn. Maar als we dat dan toch schriftelijk moeten doen, dan zeggen we altijd: je moet minimaal met korte bochten van een rode piste kunnen skiën.

Introdag mét skitraining

Tijdens de introdag in Snowworld Zoetermeer gaan we heel veel uitleggen over de opleiding en laten we je in de skihal ook de examenonderdelen zien. Je krijgt dan een 2-uur durende skitraining waarin je alvast wat kunt oefenen. Dit is echt een introductie op wat je tijdens de opleiding kunt verwachten. Hiermee moet je al een goed beeld kunnen krijgen van je eigen skiniveau. We kunnen tijdens de introdag niet zeggen of dat je gaat slagen, maar we moeten wel kunnen zien of je instapniveau voldoende is.

Dus twijfel je over je skiniveau? Kom dan naar een introdag!


Wat zijn de examenonderdelen?

– Plfug steuern; basisbochten in een ploeg;
– Lange radien; lange parallel bochten;
– Kurze radien; korte parallel bochten.

Extra trainingsweekend

Voor iedereen die wel wat extra training kan gebruiken of het gewoon super gaaf vindt om alvast lekker te trainen is er nog het extra trainingsweekend. Dan gaan we intensief training op de examenonderdelen en daarmee verhoog je je slagingskansen. We maken gebruik van videoanalyse en je krijgt tijdens het weekend alles in het Nederlands uitgelegd. Na dit weekend ben je zondermeer goed voorbereid op de opleiding!

Cheyenne Nieuwenhuizen over het trainingsweekend: “Ik heb mijn houding al goed verbeterd. Daarnaast heb ik de basis nu gehad en dit zal mij zeker helpen tijdens de opleiding.”

Previous reading
5 redenen waarom je in Serfaus een top seizoen gaat beleven!
Next reading
5 redenen waarom je in Ischgl wilt werken!