Wintersport in Canada heeft een hele andere sfeer dan in Europa. Je kunt overal op de berg naar beneden, de off-piste mogelijkheden zijn waanzinnig en je bent middenin een prachtige omgeving. De mentaliteit in de gebieden is heel anders. Dringen bij de lift komt hier bijvoorbeeld niet voor, want de Canadezen zijn super relaxt! Het is zonder twijfel een supergave bestemming voor een Gapyear Experience!

Werken in Canada is wel net wat anders dan werken in Oostenrijk. Oostenrijk ligt binnen de Europese Unie, dus je bent vrij om daar aan de slag te gaan. In Canada heb je echter het juiste werkvisum nodig. Het is niet het leukste klusje om te doen, maar het hoort er nou eenmaal bij als je skileraar of snowboardleraar wilt worden in Canada. In deze blog vind je een beknopte uitleg over hoe en vooral waar je het visum kunt aanvragen.

Working Holiday visum
Dit visum is bedoeld voor mensen van 18 tot en met 30 jaar die graag in Canada willen reizen en werken. Helaas worden er slechts circa 500 visa per jaar uitgegeven aan Nederland. Die visa zijn niet alleen bedoeld voor skileraren, maar voor iedereen die wil werken en reizen in Canada. Het is daarom belangrijk dat je op tijd het visum aanvraagt. In oktober/november kun je het visum aanvragen voor de winter van ruim een jaar later. Als je komende winter graag in Canada wilt werken, dan kun je beter het visum zo snel mogelijk aanvragen!

Hoe aanvragen?
Op de website van de Canadese overheid kun je een visum-kandidaat worden. Hier staat uitgelegd hoe je een kandidaat wordt. De eerste stap is dat je een account aanmaakt in GCKey, dit is een account van de Canadese overheid. Bij stap 1 staat een link naar het aanmeldformulier voor de GCKey. Je wordt daarna door alle stappen geloodst.

Niet werken?
Om de opleiding te volgen, heb je alleen een Electronic Travel Autorization (eTA) nodig. De Canadese overheid checkt dan of het veilig is om jou toe te laten in Canada. Aanvragen van het eTA doe je hier. Zorg dat je je paspoort bij de hand houdt.
De eTA heb je doorgaans binnen enkele dagen binnen. Je ontvangt dan een e-mail waarin bevestigd wordt dat de autorisatie is goed gekeurd en je dus naar Canada kunt reizen. Je hoeft deze mail niet uit te printen, want de eTA is gekoppeld aan je paspoort. De douane ziet bij het scannen van je paspoort of de eTA is goedgekeurd.

Working Holiday visum binnen?
Heb jij een Working Holiday Visum weten te bemachtigen? Neem dan snel contact met ons op, want we hebben een aantal hele leuke banen gereserveerd in Banff en Fernie!

 

Previous reading
Lesgeven: Privélessen, Vrije dagen en Snowlife’s Skidag!
Next reading
6 Redenen waarom je een skileraar wilt daten!