SNOWBOARD

CANADA - Banff, Fernie of Red Mountain

DETAILS OPLEINDING

  3, 5 of 11 - weken training

  Bekijk data - word enthousiast!

  Schrijf je in - aanmeldformulier

ERKENDE CANADESE OPLEIDING

Snowboarden in Canada is een supergaaf en uitdagend avontuur! Je kan dat avontuur bij Snowlife starten door aan het begin van de winter een 3 weken-opleiding te volgen tot snowboardleraar en daarna meteen aan de slag bij een Canadese skischool. Je kunt via ons solliciteren in verschillende gebieden zoals Banff, Fernie en Nakiska.

Of je kiest ervoor om de hele winter aan je eigen snowboardniveau te werken en een 5 weken of 11 weken durende training te kiezen. Bij beide trainingen haal je het level 1 diploma. Bij de 11 weken training kun je ook nog optioneel het level 2 diploma halen.

INHOUD OPLEIDING

Tijdens deze trainingen ga je in kleine groepen de piste op met een ervaren Canadese coach. Van maandag tot donderdag trainen jullie 5 uur per dag intensief op de examenonderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van video-analyse en 1 op 1 coaching. Iedere week krijg je een andere trainer, zodat je verschillende lesgeefstijlen leert kennen.

Iedere week is er daarnaast een technische sessie, zoals lawinekunde of een waxen/slijpen workshop, zodat je je nog meer kunt verdiepen in alle aspecten van de snowboardsport.

De trainingen zijn in het Engels. Samen werken jullie aan je snowboardtechniek en lesgeef skills. Jullie maken er bovenal een onvergetelijke tijd van in de Rocky Mountains van Canada!

GOEDE VOORBEREIDING

De kracht van Snowlife bestaat niet alleen uit het organiseren van een erkende opleiding, maar ook uit een goede voorbereiding. Met een goede voorbereiding zal je met een gerust hart naar Canada vertrekken. Bovendien leer je vooraf al je reisgenoten kennen, dus je gaat niet alleen op pad! Tijdens het Kick-off Event krijg je de laatste informatie voor vertrek en kun je bovendien korting krijgen op wintersportspullen.

Testimonials

WAT KUN JE VERWACHTEN

De trainingen in Canada zijn uitermate geschikt voor fanatieke wintersporters die hun niveau willen verbeteren en als snowboardleraar aan de slag willen. De groep bestaat uit internationale deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën, variërend van 18 tot 70 jaar! De snowboardleraren die willen werken in Canada zijn tussen de 18 en 31 jaar ivm de Working Holiday Visum. Een Canadese snowboardleraar is enthousiast, representatief, betrokken, staat graag voor een groep en wil van zijn grootste passie zijn beroep maken! Voor de 3 en 5 weken wordt een bepaald ski/snowboardniveau vereist. Instromen in de 11 weken training kan al vanaf 1 week snowboard ervaring.
✔ Je bent een zelfverzekerde wintersporter die erg geniet van snowboarden in verschillende soorten terrein (ook off-piste), maar nog coaching nodig heeft om slechte gewoonte af te leren;
✔ Je kan snel snowboarden op geprepareerde pistes en geniet van zwarte pistes;
✔ Je kan je bochten aanpassen aan de piste en variëren tussen kortere en langere bochten;
✔ Je wilt graag je techniek tussen de bomen verbeteren, maar hebt daar nog coaching bij nodig om je echt comfortabel te voelen;
✔ Is je niveau nog niet voldoende? Kies dan voor de 11-weken training. Daarbij is er meer ruimte voor licht gevorderde snowboarders.
Er is in Canada nog zoveel meer te doen dan alleen maar snowboarden! In het weekend heb je de kans om aan andere activiteiten mee te doen die jouw Canada-experience compleet maken! Denk hier aan CAT-skiing, Helicopter tour, Snowmobiling, Dog sledding, cross country skiing, snowbiking en nog veel meer! Deze activiteiten kun je direct bij aankomst boeken bij de host.
Je kunt voor de opleiding vaak kiezen tussen een ‘Local House’ of een keurig 3-sterren Lodge. In een Local House heb je de beschikking over een keuken en gezamenlijke woonkamer. In de Lodges zijn er extra faciliteiten, zoals een games room, restaurant en/of zwembad. We informeren je graag over de mogelijkheden per opleiding.
CASI Level 1 is de instap opleiding voor beginnende snowboarders. Met dit diploma mag je beginners en lichtgevorderde lesgeven. De nadruk licht meer op de instructie-kant dan op de snowboardtechnieken.


Instucteur examen
✔ Technische inzicht;
✔ Leerling-gerichte lesgeef methode;
✔ Klantgerichtheid;
Skitechniek examen
✔ Algemene ski vaardigheid;
✔ Gemiddelde parallel bochten;
✔ Ploegbochten;
✔ Vrije afdaling.
Het CASI Level 2 examen is opgebouwd uit modules. Je volgt de Level 2 Training en Level 2 Assesed Training. De examenonderdelen zijn nagenoeg gelijk aan level 1 alleen zijn ze nu gericht op meer gevorderde snowboarders.


Instucteur examen
✔ Technische inzicht;
✔ Leerling-gerichte lesgeef methode;
✔ Klantgerichtheid;
Skitechniek examen
✔ Algemene ski vaardigheid;
✔ Gemiddelde parallel bochten;
✔ Ploegbochten;
✔ Vrije afdaling.

DE OPLEIDING VAN JOUW KEUZE

3 OF 5 WEKEN TRAINING MEEST GEKOZEN

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. De training van 3 weken wordt afgesloten met het Canadese examen CASI Level 1. Je gaat werken aan verschillende snowboardtechnieken waarvan er een aantal ook verplicht positief moeten worden afgesloten voor het CASI snowboardlerarendiploma. Bij de 5 weken training doorloop je hetzelfde programma, alleen is er meer tijd om de examenonderdelen te leren.

Let op; de pakketten zijn exclusief vliegticket, reisverzekering en ski/boardmateriaal. Als je overnacht in een Lodge dan krijg je een x-aantal maaltijden per week. Het aantal is per lodge verschillend. (Kan zijn 5 x ontbijt en 4 x diner óf 7 x ontbijt en 3 x diner)

11 WEKEN TRAINING UITDAGING!

Hoor jij bij die échte snowboardfreaks die niets liever wil dan alleen maar snowboarden en nóg beter worden? Dan is de uitdagende 11 weken training echt iets voor jou. Je traint 11 weken lang met de beste Canadese Snowpro’s. Eerst haalt iedereen het CASI Level 1 diploma. Daarna kun je kiezen om door te trainen voor het Level 2 diploma of je gaat je verder ontwikkelen in andere takken van sport. Denk aan freestyle training of freeriden. Bovendien krijg je de kans om wat werkervaring op te doen in een Canadese skischool.

3 weken training
3 weken training
3.550,-

3 weken training

✔ Airport transfers
✔ Overnachtingen
✔ 20 uur training p.w.
✔ Level 1 examen
✔ Liftpas incl. voorrang tijdens de lessen
✔ Wekelijkse technische sessie
✔ 24-uurs begeleiding ter plaatse
AANMELDEN
5 weken training
5 weken training
5.710,-

5 weken training

✔ Airport transfers
✔ Overnachtingen
✔ 20 uur training p.w.
✔ Level 1 examen
✔ Seizoenspas incl. voorrang tijdens de lessen
✔ Wekelijkse technische sessie
✔ 24-uurs begeleiding ter plaatse
AANMELDEN
11 weken training
11 weken training
9.095,-

11 weken training

✔ Airport transfers
✔ Overnachtingen
✔ 20 uur training p.w.
✔ Level 1 examen
✔ Verder trainen voor Level 2 (excl examenfee)
✔ Of keuze voor het All Mountain Pro-programma
✔ Seizoenspas incl. voorrang tijdens de lessen
✔ Wekelijkse technische sessie
✔ 24-uurs begeleiding ter plaatse

AANMELDEN