SKILERAAR

OOSTENRIJK - Kaprun, Maria Alm, Neukirchen, Zell am See of Kitzbühel

DETAILS SKILERAAR OPLEINDING

  11 dagen - opleiding skileraar in Oostenrijk

  Bekijk data - word enthousiast!

  Schrijf je in - aanmeldformulier

  Download brochure

ERKENDE OOSTENRIJKSE OPLEIDING

Als je als skileraar in Oostenrijk wilt werken dan heb je om te beginnen het juiste in Oostenrijk erkende skilerarendiploma nodig. Je volgt de 11-daagse Anwärter opleiding in Oostenrijk. De opleiding heeft zowel praktijk als theorie onderdelen. Je zult tijdens deze opleiding je eigen techniek verbeteren, maar bovenal leer je hoe je jouw gasten de techniek kunt bijbrengen. Stap voor stap wordt de leerweg van de techniek doorgenomen. Aan het einde van de opleiding wordt je kennis getoetst door middel van zowel een praktijk als theorie examen. Nadat je de opleiding hebt gevolgd kun je aan de slag als beginnend skileraar.

Tijdens de opleiding zal je veel nieuwe kennis opdoen, maar het lesgeven draait ook om het creëren van een leuke ervaring. Als skileraar zorg jij ervoor dat al jouw gasten een leuke tijd beleven. Daarom zullen we tijdens de opleiding ook aandacht besteden aan sfeer creëren en teambuilding.

INHOUD OPLEIDING

De praktijkonderdelen bestaan uit Schule fahren (voorskiën), korte bochten en een lesgeefopdracht. Dit is onderverdeeld in twee praktijkexamens. Maar voordat je het examen hebt, krijg je eerst 9 dagen skitraining. Om hiervoor je slagingskansen te verhogen kun je deelnemen aan het extra trainingsweekend in Snowworld Zoetermeer
Tijdens de theorielessen leer je meer over de onderwijs- & bewegingsleer, materiaalkunde, lawinekunde, EHBO, zekerheid, kinderonderwijs, beroepskunde en natuur & omgeving. Het theorie examen bestaat uit een multiple-choice toets. Tijdens de opleiding moet je rekening houden met 1 uur zelfstudie per dag. Om ervoor te zorgen dat je de theorielessen beter kunt volgen kun je deelnemen aan de Duitse bijles

Herkansen: Mocht je onverhoopt een onderdeel niet halen, dan zijn er mogelijkheden om dit op een ander tijdstip te herkansen. Snowlife organiseert twee herkansingsdagen speciaal voor Snowlife's skileraren. 

GOEDE VOORBEREIDING

De kracht van Snowlife bestaat niet alleen uit het organiseren van een erkende opleiding, maar ook uit een goede voorbereiding én baangarantie. Met een goede voorbereiding zal je met een gerust hart naar Oostenrijk vertrekken en meer plezier beleven tijdens je seizoen. Je slagingskansen liggen aanzienlijk hoger en wij zorgen er bovendien voor dat je bij een leuke skischool aan de slag gaat. Daarnaast leer je vooraf al je reisgenoten kennen, dus je gaat niet alleen op pad!

Testimonials

WAT KUN JE VERWACHTEN

Als je niet zo goed weet wat je kan verwachten, houd dan je oren en ogen goed open op de Introdag in Nederland. Daarmee bereiden we je voor op het komende seizoen. We vertellen iets meer over het beroep, de examenonderdelen tijdens de skiopleiding en je gaat daarnaast met gediplomeerde skileraren oefenen in de sneeuw. Tijdens een spoedcursus Duits leer je belangrijke woorden en zinnen die het lesgeven een stuk makkelijker maken. Ten slotte is er na afloop een gezellige après-skiborrel in de bar!

✔ Uitleg over het beroep & opleiding;
✔ Duitse opfrissingsles;
✔ 2 uur skitraining;
✔ Après-ski borrel & vragen stellen.
Snowlife onderscheidt zich doordat wij een uitgebreid netwerk van skischolen hebben in Oostenrijk. Voordat je aan de opleiding begint regelen wij een baan voor je bij een leuke skischool in verschillende skigebieden zoals in Saalbach-Hinterglemm, Flachau, Königsleiten, Zell am See-Kaprun, Obertauern, Maria Alm, etc. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond kun je aan de slag bij een leuke skischool die bij jou past. Wij kennen de skischooleigenaren persoonlijk en helpen je graag bij het kiezen van een geschikte skischool. Je kunt vervolgens in Oostenrijk werken gedurende de hele winter die grofweg vanaf het begin van de kerstvakantie tot en met de Paasvakantie loopt. Of je kunt kiezen voor de hoogseizoenweken tijdens de schoolvakanties of voor een halfseizoen van februari tot en met de Paasvakantie. LET OP: Wil je het hele seizoen werken, dan geldt een minimum leeftijdsgrens van 18 jaar en ouder. Ben je jonger? Dan kun je wel werken tijdens de schoolvakanties en/of de maand februari.

De skischool verzorgt het onderdak, skipak en betaalt een marktconform salaris van gemiddeld ca. € 700,- netto per maand (na aftrek van onderdak). Sommige skischolen vragen een eigen bijdrage voor de liftpas die varieert vaak tussen de €80 en € 200,- per seizoen.
Snowlife heeft een skileraren App met onder andere uitleg over de opleiding, belangrijke adressen, voorbeeld oefeningen, Duitse woordenlijsten, een inpaklijst en nog veel meer handige tips. Je hebt in de App ook de mogelijkheid om met E-learning te oefenen op de theorie van de opleiding of voor de Duitse les (indien je je daarvoor hebt ingeschreven).

De App is de downloaden in zowel de Appstore als in Google Play.
In de Snowlife Skileraren App krijg je uitleg over de manier waarop de ziektekostenverzekering in elkaar zit. Het kan zijn dat je via je eigen Nederlandse zorgverzekering verzekerd blijft of dat je via de Oostenrijkse Krankenkasseversicherung verzekerd wordt.

Daarnaast raden we een goede reisverzekering aan, waarbij het is toegestaan om langere tijd naar het buitenland te gaan én te werken.

Tot slot krijg je een lidmaatschap aangeboden van de skilerarenvereniging in de provincie waar je gaat werken. Daar zit ook een speciale skilerarenverzekering bij met een aansprakelijkheid- en ongevallendekking, Bovendien zit er een rechtsbijstandverzekering bij.
Voor de thuisblijvers is het vaak spannend als zoon, dochter of vriend(in) een seizoen naar Oostenrijk gaat. Wij begrijpen dat en daarom houden wij rekening met thuisblijvers. De thuisblijvers krijgen een mailing met de belangrijkste gegevens, zoals het adres van de opleiding en ons noodnummer. Bovendien zijn ze van harte welkom om kennis met ons te komen maken tijdens een inloopavond of Introdag. Mochten er later nog vragen zijn dan mogen zij ons ook altijd bellen of mailen!
Tijdens de verschillende voorbereidingsevenementen leren onze skileraren elkaar al beter kennen, zodat ze niet alleen naar Oostenrijk vertrekken. Daarnaast is het natuurlijk leuk om ook na de opleiding contact te houden met je groepsgenoten. Snowlife organiseert daarom verschillende ski-dagen tijdens het seizoen in de sneeuw en een reünie als iedereen weer terug in Nederland is.

KIES JOUW PAKKET

SNOWLIFE ERVARING TOP!

Bij Snowlife kies je zelf welk pakket het beste bij jou past. Spreek je een aardig woordje Duits en ben je overtuigd van je skitechniek? Dan past het basic pakket wellicht het beste bij jou. Wil je er zeker van zijn dat je er alles aan gedaan hebt om de opleiding te halen? Ga dan voor het all-in pakket (meest gekozen pakket!) mét Duitse bijles én extra trainingsweekend.

VERSCHILLENDE LESSEN

Uiteraard denken we graag met je mee over welk pakket het beste bij je past. Naar aanleiding van de introdag kun je ook altijd nog onderdelen (los) bij boeken, zoals de Duitse bijles en het extra trainingsweekend

Basic pakket
Basic pakket
1.895,-

Basic pakket

Introdag in Nederland
✔ 11-daagse opleiding in Oostenrijk
✔ 10 x overnachting obv halfpension
✔ Cursusboek & liftpas
✔ Leuke job bij een skischool
✔ Toegang tot de Skileraren App

AANMELDEN
All-in pakket
All-in pakket
2.145,-
MEEST GEKOZEN

All-in pakket

Introdag in Nederland
✔ 11-daagse opleiding in Oostenrijk
✔ 10 x overnachting obv halfpension
✔ Cursusboek & liftpas
✔ Leuke job bij een skischool
✔ Toegang tot de Skileraren App
Duitse bijles
Trainingsweekend

Aanmelden
Pro pakket
Pro pakket
3.590,- vanaf
PRO

Pro pakket

Introdag in Nederland
✔ 11-daagse opleiding in Oostenrijk
✔ 10 x overnachting obv halfpension
✔ Cursusboek & liftpas
✔ Leuke job bij een skischool
✔ Toegang tot de Skileraren App
Duitse bijles
Trainingsweekend
Vervolgopleiding: Landes 1 incl overnachting en liftpas

AANMELDEN