Coronavirus

Informatie over het Coronavirus
- Laatste update: 24 juni 2020

 

Zoals iedereen volgen wij op dit moment alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus in Nederland én Oostenrijk op de voet. We brengen je op deze pagina op de hoogte over het laatste nieuws zodat je meer inzicht hebt over hoe de situatie in Oostenrijk op dit moment is.

We hebben regelmatig contact met onze partners in Oostenrijk. 

Eerder werd al bekend dat vanaf 15 mei in Oostenrijk de horeca weer is open gegaan en vanaf 29 mei zijn ook de hotels weer open. De Bergbahnen van Kaprun (liftbeheerder) hebben op 29 mei weer het skigebied op de Kitzsteinhorn Gletsjer geopend. Ook de Mölltaler Gletsjer, waar de 24 juli opleiding gehouden wordt, is geopend. 

Vanaf 15 juni is vrij verkeer weer toegestaan tussen Nederland-Duitsland-België. Ook zijn we inmiddels vrij om Oostenrijk in te reizen. Dat betekent dat de zomeropleidingen met de huidige maatregelen door kunnen gaan! 

We gaan er ook gewoon vanuit dat de opleidingen in het najaar en het wintersportseizoen gewoon door zullen gaan. In Oostenrijk zijn onze partners gelukkig ook positief hierover en steeds meer skischolen zijn actief bezig om hun team samen te stellen voor komende winter.

 

Voorbereidingstrainingen
- In Nederland

De introdagen van 13 en 20 juni zijn gewoon doorgegaan. Dit keer bij Skipiste Nieuwegein, heerlijk in de buitenlucht met een lekker zonnetje. Het was een groot succes! De introdagen vanaf augustus zullen weer in Snowworld Zoetermeer gehouden worden. 

De Duitse lessen kunnen in ieder geval doorgaan! Deze lessen worden altijd al in kleine groepjes gehouden en daardoor is het makkelijker om de afstandsregels in acht te nemen. Het Vergadercentrum in Utrecht heeft de nodige maatregelen genomen, zodat we daar veilig terecht kunnen.

Ook het trainingsweekend van juni is gewoon doorgegaan bij Skipiste Nieuwegein. De trainingsweekenden in oktober zullen plaatsvinden in Snowworld Zoetermeer.

 

Garantieregeling
- Meld je aan met een veilig gevoel

Als de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen, zoals de Duitse les en het trainingsweekend, niet doorgaan doordat de lokale autoriteiten deze activiteiten ten gevolge van het Coronavirus verbieden, dan kun je de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen (inclusief het bijbehorend vervoer) kosteloos verzetten naar een ander moment of je kunt deze kosteloos annuleren.

Het is ook mogelijk om de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen kosteloos te verzetten of te annuleren als het ten gevolge van het Coronavirus niet mogelijk is om de locatie te bereiken waar de opleiding en/of de extra trainingen zullen worden gegeven. Bij de bepaling of het mogelijk is de voornoemde activiteiten kosteloos op te zeggen of te annuleren zijn het oordeel en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten leidend.

Indien je een deel van de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen al hebt kunnen volgen dan is het niet meer mogelijk om het resterende deel kosteloos te annuleren maar zal het resterende deel van de opleidings- en/of trainingsdagen in overleg met je worden verzet naar een later moment.

Vooralsnog zijn gelukkig alle partijen positief gestemd en gaan we er vanuit dat de opleidingen dit jaar gewoon door zullen gaan! 

 

Veelgestelde vragen

In verband met het Coronavirus zijn vanaf 17 maart tot en met 1 juni alle informatie sessies Online. We leggen via Microsoft Teams (videobellen) in kleine groepjes uit wie we zijn, wat we doen en er is alle gelegenheid om vragen te stellen en te luisteren naar de vragen van anderen. Je krijgt dezelfde informatie als tijdens een inloopmiddag/avond, maar dan dus online. Ook zijn wij altijd telefonisch bereikbaar als je liever 1-op-1 nog wat vragen zou willen stellen. Na 1 juni zullen de infosessie deels online, deels op locatie worden gehouden. Je kan dan zelf kiezen of je aan een online sessie of liever face-to-face wilt deelnemen.
De introdagen van 29 augustus, 12 september, 10 oktober, 24 oktober en 21 november gaan met de huidige maatregelen door. Deze worden gehouden in Snowworld Zoetermeer.
Als de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen, zijnde de Duitse les en het trainingsweekend, niet doorgaan doordat de lokale autoriteiten deze activiteiten ten gevolge van het coronavirus verbieden, dan kun je de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen (inclusief het bijbehorend vervoer) kosteloos verzetten naar een ander moment of je kunt deze kosteloos annuleren. Het is ook mogelijk om de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen kosteloos te verzetten of te annuleren als het ten gevolge van het coronavirus niet mogelijk is om de locatie te bereiken waar de opleiding en/of de extra trainingen zullen worden gegeven. Bij de bepaling of het mogelijk is de voornoemde activiteiten kosteloos op te zeggen of te annuleren zijn het oordeel en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten leidend. Indien je een deel van de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen al hebt kunnen volgen dan is het niet meer mogelijk om het resterende deel kosteloos te annuleren maar zal het resterende deel van de opleidings- en/of trainingsdagen in overleg met je worden verzet naar een later moment.
Het zomerseizoen in Oostenrijk gaat in ieder geval door. De Kitzsteinhorn Gletsjer (waar de meeste opleidingen gehouden worden) is vanaf 29 mei weer open! Bovendien is er nog voldoende tijd om voorbereidingen te treffen voordat de winter begint. In Oostenrijk rekent iedereen er in ieder geval op dat het winterseizoen gewoon doorgaat! We hebben regelmatig contact met onze partners in Oostenrijk. Mocht er iets veranderen in de situatie, dan zullen wij de deelnemers hiervan op de hoogte brengen.