Coronavirus

Informatie over het Coronavirus
- Laatste update: 28 december 2020

 

Wij volgen alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus in Nederland én Oostenrijk op de voet. We hebben bovendien regelmatig contact met onze partners in Oostenrijk en hebben daardoor zicht op de situatie rondom de opleiding en in de skischolen. We brengen je op deze pagina op de hoogte over het laatste nieuws zodat je meer inzicht hebt over hoe de situatie in Oostenrijk op dit moment is.

Maatregelen in Oostenrijk
In Oostenrijk gelden vanaf begin november strengere regels. Daardoor zijn de pistes en hotels dicht voor toeristen. Pistes mogen vanaf 24 december weer open en hotels vanaf 18 januari. Voor beroepssporters, zoals de Anwärter studenten, mogen de lift- en hoteleigenaren echter een uitzondering maken.

De eerstvolgende opleidingen staan gepland voor 9 en 19 januari 2021. Deze opleidingen gaan door, met uiteraard de nodige maatregelen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

De maatregelen die op dit moment gehanteerd worden tijdens opleidingen zijn:

  • Alle Ausbilders (docenten) ondergaan een dag voor aanvang een Corona test;
  • Alle deelnemers moeten een negatieve Corona verklaring meenemen;
  • De theorielessen worden online gegeven en kunnen in de eigen kamer gevolgd worden;
  • Iedereen wordt gevraagd de handen te desinfecteren bij de receptie en bij betreden van het restaurant;
  • Kamergenoten vormen één 'huishouden'. Zij eten samen en worden samen ingedeeld in een skigroep;
  • In het hotel, openbaar vervoer, gondels en andere plaatsen waar moeilijk afstand kan worden gehouden zijn mondkapjes verplicht. (in de liften is een FFP2 mondmasker de norm).
  • Indien iemand gezondheidsklachten ontwikkeld is hij/zij verplicht dit direct te melden bij de organisatie.

Omdat het om een beroepsopleiding gaat zijn wij niet verplicht voorafgaand aan de opleiding in quarantaine te gaan in Oostenrijk. Hetzelfde geldt overigens bij terugkomst in Nederland.

We krijgen ook regelmatig de vraag hoe het wintersportseizoen er verder uit zal zien. Dat is voor iedereen natuurlijk lastig te voorspellen en in te schatten, zo ook voor ons. Het is daardoor ook lastig in te schatten hoeveel de skileraren dit seizoen exact kunnen werken.
De Oostenrijkse Bondskanselier zegt nog steeds dat de regering er alles aan doet om het wintersportseizoen zoveel mogelijk door te laten gaan, want ze zijn er economisch voor een groot deel afhankelijk van.

Voorbereidingstrainingen
- In Nederland

De eerstvolgende introdagen staan gepland vanaf april, in Snowworld Zoetermeer. We verwachten dat deze gewoon door zullen gaan.

De Duitse lessen worden in januari online gegeven. Vanaf juni verwachten we ze weer op locatie te geven. Deze lessen worden in kleine groepjes gehouden en daardoor is het makkelijker om de afstandsregels in acht te nemen. Het Vergadercentrum in Utrecht heeft ook de nodige maatregelen genomen, zodat we daar veilig terecht kunnen.

Het eerstvolgende trainingsweekend staat pas weer gepland voor juni, in Snowworld Zoetermeer. We verwachten dat deze gewoon door zal gaan.

 

Garantieregeling
- Meld je aan met een veilig gevoel

Als de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen, zoals de Duitse les en het trainingsweekend, niet doorgaan doordat de lokale autoriteiten deze activiteiten ten gevolge van het Coronavirus verbieden, dan kun je de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen (inclusief het bijbehorend vervoer) kosteloos verzetten naar een ander moment of je kunt deze kosteloos annuleren.

Het is ook mogelijk om de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen kosteloos te verzetten of te annuleren als het ten gevolge van het Coronavirus niet mogelijk is om de locatie te bereiken waar de opleiding en/of de extra trainingen zullen worden gegeven. Bij de bepaling of het mogelijk is de voornoemde activiteiten kosteloos op te zeggen of te annuleren zijn het oordeel en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten leidend.

Indien je een deel van de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen al hebt kunnen volgen dan is het niet meer mogelijk om het resterende deel kosteloos te annuleren maar zal het resterende deel van de opleidings- en/of trainingsdagen in overleg met je worden verzet naar een later moment.

 

Veelgestelde vragen

In verband met het Coronavirus bieden we de info sessies nu alleen online aan. Online leggen we via Microsoft Teams (videobellen) in kleine groepjes uit wie we zijn, wat we doen en er is alle gelegenheid om vragen te stellen en te luisteren naar de vragen van anderen. Je krijgt dezelfde informatie als tijdens een inloopmiddag/avond, maar dan dus online. Ook zijn wij altijd telefonisch bereikbaar als je liever 1-op-1 nog wat vragen zou willen stellen.
De eerstvolgende introdag staat gepland in april. We gaan er vanuit dat deze gewoon door kan gaan.
Als de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen, zijnde de Duitse les en het trainingsweekend, niet doorgaan doordat de lokale autoriteiten deze activiteiten ten gevolge van het coronavirus verbieden, dan kun je de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen (inclusief het bijbehorend vervoer) kosteloos verzetten naar een ander moment of je kunt deze kosteloos annuleren. Het is ook mogelijk om de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen kosteloos te verzetten of te annuleren als het ten gevolge van het coronavirus niet mogelijk is om de locatie te bereiken waar de opleiding en/of de extra trainingen zullen worden gegeven. Bij de bepaling of het mogelijk is de voornoemde activiteiten kosteloos op te zeggen of te annuleren zijn het oordeel en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten leidend. Indien je een deel van de Anwärter opleiding en/of de extra trainingen al hebt kunnen volgen dan is het niet meer mogelijk om het resterende deel kosteloos te annuleren maar zal het resterende deel van de opleidings- en/of trainingsdagen in overleg met je worden verzet naar een later moment.
Dit is een vraag die we moeilijk kunnen beantwoorden. Dit is heel erg afhankelijk van de besmettingen in Oostenrijk. Ook is het natuurlijk van belang of wij als Nederlanders mogen reizen. Inmiddels is er afgeraden om voor half maart een wintersportvakantie te boeken. We kunnen niet goed inschatten of daar wellicht eerder nog iets in gaat veranderen.